César Carballo fent-se una selfie en un plató de televisió

«És una barbaritat, lamentable»: el doctor Carballo, al punt de mira

L'última intervenció que ha fet a 'El programa de Ana Rosa' ha estat molt qüestionada

Els col·laboradors del programa dels matins de Telecinco han esclatat contra César Caballo en ple directe.

L'expert connectava via telefònica amb la taula d'actualitat del format per a parlar de la situació sanitària actual i, especialment, de la vacunació infantil.

S'ha demostrat que la vacuna és segura i efectiva en infants, així que ara, immunitzar aquest grup de població és la màxima prioritat per a lluitar contra el coronavirus.

 

Tot i ser conscient d'aquesta situació, el doctor ha enviat un missatge contradictori quan ha assegurat que esperaria una mica abans de vacunar els seus fills. Unes declaracions que han alarmat els periodistes del programa i han desfermat una allau de crítiques a les xarxes socials.

El doctor César Carballo és titllat d'irresponsable per no vacunar els seus fills

La intervenció de César Carballo a l'espai matinal començava forta amb una pregunta molt directa que li va fer Ana Terradillos.

«Ahir va començar la campanya de vacunació dels infants d'entre 5 i 11 anys. Tu tens una filla d'aquesta edat, oi?», va dir la presentadora per a donar inici a l'entrevista.

«Tinc una nena de nou anys que acaba de passar la covid i que no està en disposició de vacunar-se i un nen de set que efectivament sí que està per vacunar-se», responia el convidat sense entrar en detalls.

«I el portaràs a vacunar?», va replicar Terradillos deixant molt clar que no volia esquivar el tema.

Ana Terradillos
Ana Terradillos ha sigut molt directa amb el doctor César Carballo | Mediaset

Amb tota probabilitat, els tertulians i els espectadors esperaven una afirmació rotunda per part del sanitari, però la resposta va deixar tothom atònit.

«M'esperaré una mica, perquè soc molt garantista. Compte, que les vacunes són segures i aquí no hi ha una opció errònia. Els assajos en nens de cinc a onze anys han demostrat que són segures, però al Regne Unit, per exemple, hi ha comitès que són garantistes i volen esperar a obtenir resultats a més llarg termini», explicava Carballo davant la incredulitat de la taula.

Les declaracions de César Carballo generen polèmica

Tot i que en tot moment va defensar que les vacunes són segures, les paraules de Carballo van generar molta indignació.

«Sincerament, em sembla tremendament irresponsable que un sanitari digui que té dubtes sobre la vacunació dels menors. No crec que el seu criteri sigui més vàlid que el de les societats mèdiques i científiques», analitzava Esther Palomera qüestionant el el que acaba de dir l'especialista.

Els tertulians del programa es van mostrar en desacord amb el convidat i van alertar sobre els problemes que pot portar aquesta mena de discurs a la televisió.

«Un altíssim percentatge de les coses que ha dit el doctor Carballo estan fora de lloc. Jo també estic en contra del que diu. Aquest tipus de missatges poden calar en gran part de la societat, perquè hi ha molt de desconcert», advertia José María Olmo.

El doctor César Carballo en una intervenció en el programa de Quatre Horitzó Informe Covid
César Carballo és al punt de mira | CUATRO

Per part seva, Rodolfo Irago ha coincidit amb els seus companys i ha sentenciat el doctor per les declaracions que ha fet.

«Em sembla una barbaritat, em sembla lamentable. Que un metge digui això em sembla gravíssim», assegurava sense donar crèdit als fets.

A més, César Carballo ha assegurat que aquest divendres trauria el seu fill del col·legi perquè la situació està descontrolada, cosa que ha fet que rebi moltes crítiques.

«Que treguin els nens de les escoles no em sembla ni gaire seriós ni gaire responsable», insistia Palomera.

Les crítiques cap al doctor també s'han fet visibles a les xarxes socials, on molts usuaris han carregat contra ell per incendiar el debat de la vacunació infantil.