Primer pla de Verónica Forqué pres a una sessió de fotos

«Verónica Forqué va venir a casa fa uns dies. Vam quedar per veure'ns aquesta setmana»

Una de les millors amigues de Verónica Forqué recorda la darrera vegada que la va veure amb vida

Verónica Forqué es va llevar la vida la setmana passada. Dilluns 13 de desembre, l'actriu va decidir no continuar vivint, deixant familiars i amics destrossats. Fa uns dies, tots ells van estar a l'últim adeu mostrant l'afecte que li tenien.

Des d'aquella fatídica jornada, no hi ha hagut ningú que no hagi recordat l'últim cop que va veure Forqué o que va parlar amb ella. Potser en un intent de recordar si hi havia indicis del que havia de venir o només recordar com la van veure o sentir.

Asseguren que estava bé i que, sobretot, comptava amb l'ajuda i la cura de familiars i amics. Especialment de la seva filla Maria, que la va acompanyar a visitar una de les seves millors amigues tres dies abans de morir.

Verónica Forqué i l'últim berenar amb la seva gran amiga

Tot el cine espanyol continua plorant la trista mort de Verónica Forqué. Companys i amics de professió van anar a donar-li l'últim adeu amb molt de pesar i recordant com era l'actriu. Missatges i paraules d'afecte que ens mostren la sensibilitat i l'amor del qual sempre feia gala la intèrpret.

Una de les veus que ha recordat la darrera vegada que va estar amb Verónica Forqué, ha estat la productora de cine, Beatriz de la Gándara. La seva amistat va néixer després que el marit de Beatriz, el director Fernando Colomo, la cridés per interpretar la pel·lícula 'La vida alegre'.

Era l'any 1986 i des de llavors no es van separar. 35 anys d'amistat que sempre han mantingut malgrat les dificultats per veure's per qüestions de feina. «Parlàvem molt per telèfon, sopàvem, quedàvem», ha explicat Beatriz al diari 'El País'.

Precisament, una d'aquestes trobades va ser el passat 10 de desembre, tres dies abans que Verónica Forqué se suïcidés. «Dimecres 8 de desembre li vaig enviar un whatsapp per quedar i divendres va venir a casa meva a berenar», ha recordat la productora.

De la Gándara explica que va ser la seva filla María la que va portar-la a casa seva i que van passar «una tarda deliciosa». Res va fer-li pensar que tres dies després, Verónica Forqué es llevaria la vida.

Verónica Forqué «estava preocupada»

Beatriz de la Gándara recorda amb afecte aquella estupenda tarda que va passar amb la seva amiga Verónica. Es van posar al dia dels seus assumptes i també van tractar els temes més delicats, com ara la depressió que arrossegava l'actriu.

«Va ser una de les moltes coses sobre les quals vam parlar, estava preocupada perquè estava molt prima i em va preguntar com la trobava», ha explicat. La productora ha recordat que la va veure bé i que «hi va haver moments de riure».

Per berenar, l'amfitriona va voler fer una picada d'ullet al gust per Itàlia de Verónica i van menjar panettone. Tot i això, ha assenyalat que l'actriu «no va menjar gaire, però va estar molt tranquil·la i relaxada».

La bona tarda que van passar entre confidències i rialles va fer que totes dues decidissin tornar a quedar la setmana següent. Malauradament, aquesta cita no es va arribar a produir.

«L'última imatge que tinc d'ella és dient-me adeu»

L'amiga de Forqué recorda que al voltant de les 20.30 hores «la seva filla va venir a recollir-la». «Vam quedar per veure'ns aquesta setmana i passejar sota el sol, tal com li havia recomanat el metge», ha explicat Beatriz.

Si hi ha alguna cosa que sempre romandrà a la memòria de la productora de cinema, és l'última imatge que té de Verónica Forqué. «Amb la porta oberta de l'ascensor dient-me adeu», ha lamentat De la Gándara, tot recordant que mai més no la tornarà a veure.

«Em costa molt entendre què ha passat. Verónica era una persona molt sensible, massa bona, senzilla i honesta», ha assenyalat la seva amiga. «Era una dona molt espiritual i gens sectària», ha afegit.

Verónica Forqué va deixar 'Masterchef' perquè es va contagiar de coronavirus

Si alguna cosa ha volgut aclarir Beatriz de la Gándara és que Verónica Forqué no va abandonar 'Masterchef' per problemes mentals. Segons ha explicat, la mateixa actriu li va confessar la causa real de la seva marxa.

«Em va explicar que se n'havia anat perquè s'havia infectat de coronavirus. 'Beneïda Covid que m'ha permès anar-me'n del programa', em va dir», ha confessat Beatriz. En aquest sentit, ha dit que calia saber la veritat per allunyar la idea que la Verónica estava malament per la seva participació en el programa.

Verónica Forqué durant un programa de 'Masterchef Celebrity'
Verónica Forqué durant un programa de 'Masterchef Celebrity' | RTVE

«Això és una cosa que no s'ha volgut explicar, la sortida no va ser per depressió ni per tristesa, això em va comentar», ha comentat. De la Gándara ha assegurat que Forqué s'ho «havia passat molt bé al programa», encara que sí que és cert que no estava donant la seva millor imatge.

«De vegades, es posava molt nerviosa i no es reconeixia en algunes reaccions que havia tingut. Després de l'estiu la vaig tornar a trobar trista», ha recordat. Però malgrat que Verónica va acceptar participar en el concurs, la seva amiga creu que no van tenir un tracte just amb ella.

«Jo crec que no era el moment i al programa la van utilitzar per crear conflicte, la van deixar en pilotes davant dels taurons de Twitter», ha criticat Beatriz de la Gándara.