Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Beatriz Talegón explica com va ser assetjada per un director de l'Institut Cervantes a Brussel·les

La periodista es va sincerar al programa de TV3 'Preguntes Freqüents'
Imatge d'arxiu de Beatriz Talegón. | Facebook

 

Des que va sortir la polèmica sentència de 'La Manda', on se'ls ha condemnat a 9 anys de presó per abús sexual —i no per violació— són moltes les dones que han aixecat la veu i han explicat alguns dels casos en què han patit algun tipus d'abús, tocament o, directament, violació. 

 

Entre elles es troba la periodista Beatriz Talegón, qui aquesta passada nit de dissabte, 28 d'abril, va confessar al programa de TV3 'Preguntes Freqüents' —on es va dedicar part del programa al cas de 'la Manada'— haver patit una agressió sexual quan vivia a Brussel·les. 

  

 

 

Talegón es sincera davant l'audiència de TV3

La periodista, visiblement afectada, va relatar com, quan era jove, va ser assetjada per l’aleshores «director de l’Instituto Cervantes de Brussel·les», el qual la va convidar a casa seva, on també vivia amb la seva dona, «una comissària europea». «Quan vaig arribar la seva dona no hi era i em vaig trobar en una emboscada», explica Talegón. 

 

«Se'm va asseure al costat per ensenyar-me llibres i signatures. Quan em va adonar ja m'estava posant la mà a la cama. Em vaig posar nerviosa, em vaig aixecar per intentar sortir. Ell va anar corrent i va tancar la porta de la casa per dins», afegeix. 

 

La periodista explica que es va posar «molt nerviosa i violenta» perquè no sabia que li podia passar. Tot i que va aconseguir sortir de la casa, l'home la va serguir i es va ficar amb ella a l'ascensor. «Estic vivint ara els nervis de l'ascensor. Recordo com em va agafar la cara i em va dir que no se m'acudís dir mai res perquè em destrossaria la vida».