Buenafuente explica el procés català imitant Groucho Marx

L’humorista fa servir el seu particular toc d’humor per fer un resum de la situació política a Catalunya

Andreu Buenafuente durant el seu monòleg al programa 'Late Motiv'
Andreu Buenafuente durant el seu monòleg al programa 'Late Motiv' | Youtube

Pràcticament tothom ha donat la seva opinió sobre el procés català, des d'una perspectiva o des d'un l'altra. També des de l'humor i en això un dels grans especialistes és Andreu Buenafuente. Molt sovint el de Reus acostuma a obrir el seu programa amb un monòleg parlant sobre el tema, atacant Albert Rivera o dedicant-li una cançó a Anna Gabriel. Sempre amb el seu particular toc d'humor.

Ara, el comunicador ha tornat a obrir el programa amb un nou monòleg en el qual ha fet un resum de la situació política des d'un punt de vista especial: el de Groucho Marx. Disfressat del còmic bigoti al rostre, cigar a la mà, moviment de celles, caminar característic ha donat una explicació del procés utilitzant la pel·lícula de 1938 'El Hotel de los líos' i fent referència a algunes de les mítiques frases de Marx.

Groucho Marx parla del procés

«La política és l'art de buscar problemes, trobar-los, fer un diagnòstic fals i aplicar després els remeis equivocats. És a dir, el procés», comença dient Buenafuente, que situa el començament amb la retallada de l'Estatut i el punt àlgid al referèndum de l'1-O. «Això ho entendria fins i tot un nen de 5 anys. I si no està adoctrinat, que l'adoctrinin», continua.

També fa referència a la violència policial durant el referèndum i a com des del govern espanyol ho intentaven negar: «Dastis li diu a un periodista de la BBC: 'A qui creurà? A mi o als seus propis ulls?'». «Després Puigdemont proclama la República i la suspèn al cap de vuit segons. 'Gatillazo'. Covard. Diu: 'Aquests són els meus principis, però si he d'anar a la presó, en tinc uns altres'. Covard, però llest», apunta Buenafuente.

«Mariano Rajoy aplica l'article 155 i comencen a sortir de l'armari milers de seguidors de Franco, excepte el mateix Franco, que no pot sortir perquè està mort. I amb tot això aprenem que és millor estar callat i semblar un fatxa que obrir la boca i resoldre tots els dubtes», diu. Ja per acabar, arriba a la conclusió que «els polítics van per una banda i el poble per l'altra, com sempre. Partint del no-res, hem arribat a les més altes cotes de la misèria».


Comentaris

envia el comentari