TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Buenafuente explica el procés català imitant Groucho Marx

L’humorista fa servir el seu particular toc d’humor per fer un resum de la situació política a Catalunya
Andreu Buenafuente durant el seu monòleg al programa 'Late Motiv' | Youtube

 

Pràcticament tothom ha donat la seva opinió sobre el procés català, des d'una perspectiva o des d'un l'altra. També des de l'humor i en això un dels grans especialistes és Andreu Buenafuente. Molt sovint el de Reus acostuma a obrir el seu programa amb un monòleg parlant sobre el tema, atacant Albert Rivera o dedicant-li una cançó a Anna Gabriel. Sempre amb el seu particular toc d'humor.

 

Ara, el comunicador ha tornat a obrir el programa amb un nou monòleg en el qual ha fet un resum de la situació política des d'un punt de vista especial: el de Groucho Marx. Disfressat del còmic bigoti al rostre, cigar a la mà, moviment de celles, caminar característic ha donat una explicació del procés utilitzant la pel·lícula de 1938 'El Hotel de los líos' i fent referència a algunes de les mítiques frases de Marx.

 

Groucho Marx parla del procés

«La política és l'art de buscar problemes, trobar-los, fer un diagnòstic fals i aplicar després els remeis equivocats. És a dir, el procés», comença dient Buenafuente, que situa el començament amb la retallada de l'Estatut i el punt àlgid al referèndum de l'1-O. «Això ho entendria fins i tot un nen de 5 anys. I si no està adoctrinat, que l'adoctrinin», continua.

 

També fa referència a la violència policial durant el referèndum i a com des del govern espanyol ho intentaven negar: «Dastis li diu a un periodista de la BBC: 'A qui creurà? A mi o als seus propis ulls?'». «Després Puigdemont proclama la República i la suspèn al cap de vuit segons. 'Gatillazo'. Covard. Diu: 'Aquests són els meus principis, però si he d'anar a la presó, en tinc uns altres'. Covard, però llest», apunta Buenafuente.

 

«Mariano Rajoy aplica l'article 155 i comencen a sortir de l'armari milers de seguidors de Franco, excepte el mateix Franco, que no pot sortir perquè està mort. I amb tot això aprenem que és millor estar callat i semblar un fatxa que obrir la boca i resoldre tots els dubtes», diu. Ja per acabar, arriba a la conclusió que «els polítics van per una banda i el poble per l'altra, com sempre. Partint del no-res, hem arribat a les més altes cotes de la misèria».

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris