Plató de Sálvame amb els col·laboradors

Una cara de 'Sálvame', destrossada: «Només tinc records de la meva mare al psiquiàtric»

Chelo García Cortés es trenca en directe en parlar de la seva mare, que va morir quan la col·laboradora tenia 11 anys

Ahir, 16 de desembre, Chelo García Cortés va tenir un dia molt complicat a la feina. 'Sálvame' va viure un moment punyent quan al plató es va abordar el tema de la mort de Verónica Forqué. Entre els col·laboradors presents, hi havia Chelo .

La periodista encara no havia donat la seva opinió sobre aquesta tràgica notícia que tant ha impactat. I ahir va arribar el moment de mullar-se sobre un assumpte molt espinós i tabú des de fa anys a la societat, el suïcidi.

Carlota Corredera li va preguntar com creia que María, la filla de Forqué, afrontaria els dies posteriors a la mort de la seva mare. Sens dubte, un tema molt sensible que va acabar provocant que la tertuliana es trenqués en ple directe.

Chelo García Cortés amb mascareta
Chelo García Cortés es va ensorrar en ple directe | GTRES

«Estic molt dolguda, perquè fa molts anys que coneixia la Verónica. No era amiga seva, però sí que la coneixia, i penso com deu estar la María. M'ha fet recordar el que vaig sentir quan la meva mare es va treure la vida. Jo tenia onze anys, però la María no té aquesta edat», va començar dient la col·laboradora.

Chelo García Cortés, molt afectada després del suïcidi de Verónica Forqué

«La María és una persona extremadament sensible. Això és el que sempre deia la Verónica. Fa molts dies que hi dono voltes, perquè a mi em va costar molt superar el que va fer la meva mare. Crec que la vaig perdonar l'any 2019», afirmava Chelo davant la mirada atònita de la resta de tertulians.

Veronica Forqué en un photocall
Chelo García Cortés està molt afectada pel suïcidi de Verónica Forqué | GTRES

«Estava sola, a 'Supervivientes', que és un programa que et canvia en molts aspectes. Saps quan va ser la primera vegada  que vaig obrir un àlbum de fotos de la meva mare? Doncs fa uns dies, perquè em van demanar una cosa i havia de veure aquestes fotos», va confessar.

«Des que tinc ús de raó, la meva mare sempre va estar en un psiquiàtric»

El relat esfereïdor de Chelo va deixar el plató de 'Sálvame' sense paraules. «No recordo la meva infància, només les visites que feia als psiquiàtrics. Primer, a Villamil (Vigo), i després a la López Ibor».

I va afegir sobre les fotos de la seva mare: «Aleshores vaig obrir l'àlbum que tinc a casa i vaig veure les fotos. En tres ocasions, el vaig tirar a terra perquè estava rabiosa. Tenia tres anyets, en aquestes fotos».

Chelo García Cortés en un plató de televisió
Chelo García Cortés no va poder evitar les llàgrimes en recordar la seva mare | GTRES

«Quan la meva mare va morir, jo tenia onze anys i el meu germà, sis, i a aquella edat no podia haver fet res a la meva mare. Però la María, que estava tan unida a la Verónica, durant un temps no pararà de preguntar-se per què sa mare va fer el que va fer. Arriba un moment en què ni l'amor que tens pels teus fills t'impedeix prendre aquesta decisió», confessava Chelo visiblement emocionada.

«És insuportable viure amb la sensació que la gent que estimes està malament»

Finalment, Chelo es va trencar del tot en confessar el que més tem de tot plegat. I és que va dir que li fa «molta por que d'aquí a un temps em torni a passar el mateix. És insuportable viure amb la sensació que la gent que estimes està malament i no vol viure, i tinc terror a haver de passar aquesta experiència», prosseguia.

«Estic convençuda que jo mai ho faré. Però em fa por que algú proper a mi ho faci, perquè no crec que ho pugui aguantar», sentenciava Chelo, feta un mar de llàgrimes.