Fotomuntatge de Carlos Sobera i la seva dona, Patricia Santamarina

Carlos Sobera confessa a la seva dona que ha arribat el final

A Carlos Sobera no li han sortit les coses com esperava

Carlos Sobera és un dels presentadors més versàtils de Telecinco. Et presenta tant un reality com un programa de testimonis com Volverte a ver o el dating show per excel·lència, First Dates. Fins i tot ens ho podem imaginar moderant un debat electoral, oi?

Carlos està casat amb Patricia Santamarina, amb qui ha protagonitzat moments realment sorprenents en directe. Quan a ell li van proposar presentar Secret Story, Patricia va ser un dels seus principals suports davant un repte de tal grandària.

Secret Story és a les portes d'arribar al final. Carlos ja ha comunicat a la seva dona que probablement serà l'adeu definitiu per al programa.

El final de Carlos Sobera?

Probablement no serà el final per a Carlos Sobera. Precisament per la seva polivalència, és un presentador que agrada a l'audiència i que pot fer tota mena de programes.

Secret Story ja és un altre tema. L'audiència no ha acompanyat la gran aposta de Telecinco per renovar els realities a la cadena. Amb aquest espai, s'ha volgut recuperar allò dels personatges anònims, per donar així originalitat i frescor a les trames.

Imatge d'alguns concursants de la versió anònima de Secret Story
Malgrat el bon paper de Carlos Sobera, 'Secret Story' ha decaigut en audiència | Telecinco

A més, es renoven les cares que estaran durant uns anys a la cadena. El fracàs d'audiència ha estat tan gran (un 11% d'audiència mitjana) que s'ha accelerat el final del programa amb expulsions sorpresa d'última hora.

Això dels realities amb anònims ja ha passat a la història. Tothom concursa amb un guió pensat i somiant més a la seva carrera televisiva que a viure el reality com a experiència.

L'audiència d'aquest Gran Hermano amb un altre nom no només no ha crescut respecte a les seves versions VIP amb 'famosos', sinó que fins i tot ha minvat. Almenys, davant de la televisió, ja que a les xarxes socials, el ritme és un altre.

Sobera i el futur dels realities a Telecinco

Carlos Sobera ha demostrat ser un bon presentador, a diferència d'altres que ho han intentat, com Sonsoles Ónega o Toñi Moreno, que no han aconseguit els resultats volguts. El problema és que potser cal replantejar-se el futur d'aquest tipus de programes.

Així doncs, Borja Terán, en 20 minutos opina que «Secret Story es mou bé a les xarxes socials, però li falta que el seu senyal en directe es mogui amb més flexibilitat per altres plataformes».

Primer pla de Carlos, concursant de la versió d'anònims de Secret Story
Carlos, un dels finalistes de 'Secret Story' | Telecinco

Alhora, Terán considera que «tampoc n'hi ha prou amb una tancada en una casa de sostres baixos. L'espectador vol alliberar-se de claustrofòbia i empatitzar amb referents que el remoguin perquè el descobreixen, no que només intenten repetir històries d'amor i baralles de fa dues dècades per vendre exclusives que ja no existeixen».

Només cal fixar-se en la implicació de la resta de programes de Telecinco al reality. Fa anys, tot girava al voltant de Gran Hermano, ara, les trucades que fan els altres programes a la cabina de Guadalix de la Serra, molesten més que una altra cosa.

I a les portes de la final, no hi pot haver perfils menys atractius i interessants per emportar-se el premi que els actuals. Una parella insulsa com mai no hem vist com són Adrián i Marta i un paio sobrat de mediocritat com Rafa.

Al final, gairebé serà millor que guanyi Carlos. Només ha destacat per declarar-se no binari, però almenys se'l veu bona gent i sense una estratègia tan descarada com els altres.

Carlos Sobera i Patricia Santamarina
Carlos Sobera, presentador respectat a Telecinco, amb la seva dona, Patricia | GTRES

Ara començarà Supervivientes, la gran esperança de Telecinco per a aquest 2022. Carlos Sobera va estar l'any passat i és probable que torni a repetir ara.

Sense Hondures Telecinco també punxa, el canvi de model televisiu haurà de ser molt més profund que la neteja de cara de Sálvame que comença aquesta setmana.