xPrimer pla de Carmen Machi

Carmen Machi i la multa que li va fer perdre gairebé tots els estalvis

L'actriu es va veure acorralada per Hisenda

Carmen Machi és una actriu molt estimada pel gran públic des que va saltar a la fama amb la sèrie '7 vidas'. Després va seguir tenint èxit amb 'Aída', una altra ficció televisiva on encara va guanyar més popularitat amb el pas del temps. El cas és que la fama la va aclaparar una mica, i ella sempre s'ha volgut protegir.

Quan no li ve de gust posar per als fotògrafs o fer declaracions sobre la seva vida, no ho fa. D'aquesta manera, doncs, ha aconseguit que només se la conegui per la feina.

Carmen Machi a 'El Hormiguero'
Carmen Machi és una de les actrius més estimades del panorama nacional | Antena 3

«Ara, si no tinc el dia per fer-me fotos, dic que no i em quedo tan ampla. Abans sentia que ho havia de fer pel públic. I no, d'acord que et dediques a entretenir els altres, però necessites el teu temps de descans. I descansar també és anar pel carrer al teu aire», s'expressa l'actriu.

Carmen Machi, l'actriu estimada per tothom que porta una vida normal

El que té clar aquesta actriu d'arrels italianes és que «ara sé que tinc dret a dir educadament que no. I no passa res. Perquè fer una foto és una cosa íntima, encara que sembli una tonteria», explicava a 'El País'.

Carmen Machi
Malgrat ser molt famosa, Carmen Machi porta una vida normal | Europa Press

Machi és una enamorada del teatre i ha donat vida a personatges molt diversos en obres com 'Juicio a una zorra' o 'Antígona'.

Però quan s'apaguen els focus, l'actriu no presumeix de la vida que té. Viu en una casa que es va comprar quan guanyava bastants diners a '7 vidas'. Cent metres quadrats que comparteix amb la seva parella, Vicente. Va ser precisament a ell a qui va dedicar el seu primer Goya, el 2015, «per ser més bonic que res», com va dir a l'entrega de premis.

El cas és que l'actriu ha amassat una fortuna considerable després de tants anys dedicant-se al teatre, al cinema i la televisió. El seu nom es vincula a una societat al Registre Mercantil, Mamá Floriana SL.

Aquesta empresa es dedica a les activitats auxiliars relacionades amb les arts escèniques, i Machi n'és sòcia apoderada. Es va crear el 2004 i fa un parell d'anys que va actualitzar els comptes. El 2019 va perdre uns 80.000 euros.

La multa d'Hisenda que va deixar Carmen Machi amb el just per a viure

Machi recorda els seus inicis al món artístic. «Vaig començar a fer teatre en una companyia de Getafe que es deia 'Taormina'. Sabia que em volia dedicar a això. Era molt mala estudiant, feia moltes campanes», explicava.

Carmen Machi somrient
El 2019, Carmen Machi va tenir problemes amb Hisenda | Europa Press

«El que m'agradava era la vida, el futbolí, el mus. Em vaig adonar de com era d'important per a mi el teatre quan els meus col·legues se n'anaven de festa i jo em volia quedar assajant».

«Era estrany, perquè a mi m'agradava molt sortir de nit, dormir poc, devorar la vida, però el teatre, ai, em tornava boja». Carmen i els seus germans van créixer entre Getafe i Fuenlabrada, on els va portar la feina del seu pare.

▶️ Gerard Piqué y Shakira reciben el peor mazazo posible

Una de les poques vegades que l'actriu ha vist la seva reputació tacada va ser el 2019, per un problema que va tenir amb Hisenda. I és que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid va desestimar un recurs presentat per Machi, que va haver de pagar una multa de 83.155,19 euros. Parlem d'una infracció tributària lleu en concepte de l'IRPF del 2007 al 2009.

Poc abans, Machi es va veure obligada a regularitzar la seva situació amb el fisc per l'aixecament d'una diplomàcia multivia amb què es va mostrar d'acord. Per això, va haver de pagar més de 237.000 euros.