Muntatge de fotos de Jorge Javier i el rei Joan Carles

El català Jorge Javier envia el seu missatge més dur contra el rei Joan Carles

Jorge Javier carrega durament contra l'emèrit després de la visita a Espanya

Jorge Javier Vázquez arrencava la setmana a Sálvame opinant sobre la visita de Joan Carles I al nostre país. El presentador carregava durament contra el retorn de l'emèrit i la manera com se l'ha rebut després del seu exili a Abu Dhabi.

El pare de Felip VI va deixar clar que no havia de donar explicacions sobre els presumptes delictes que se li atribuïen i això va indignar encara més Jorge. «No té cap dret a estar en aquest país i a passejar-se amb aquesta supèrbia», va opinar el presentador que va anar més enllà.

Jorge Javier Vázquez carrega durament contra Joan Carles

La tarda del dilluns 23 de maig començava a Sálvame analitzant el cap de setmana que Joan Carles de Borbó ha passat a Espanya. Aprofitant la seva participació en el Trofeo Viajes InterRías de Sanxenxo, l'emèrit s'ha reunit amb els seus.

El seu retorn va causar un gran enrenou mediàtic i la premsa va seguir molt de prop cadascun dels passos que va realitzar durant la seva visita. Jorge Javier Vázquez, que sempre ha mostrat certa reticència amb Joan Carles, no s'ha tallat ni un pèl a l'hora de donar la seva opinió.

Primer pla de Jorge Javier amb la boca lleugerament oberta
Jorge Javier Vázquez critica la visita de Joan Carles a Espanya | GTRES

«El fet que no s'hagi condemnat de manera unànime la visita del rei, diu molt més de la nostra moral que de la del mateix rei», lamentava. A més, segons el català, que l'amic del Borbó, Pedro Casas, hagi presumit d'acollir-lo a casa seva encara el va molestar molt. «Presumir de portar un rei corrupte a casa seva, per mi no és un motiu d'enorgullir-se'n, sinó per tenir-lo amagat», comentava.

Jorge ha expressat sense pèls a la llengua les sensacions que li han produït la visita de l'emèrit arremetent contra ell. «Passejar a aquest home per Sanxenxo em sembla que no és bo per a la ciutat, sinó un horror, una vergonya», afegia.

Però el presentador anava un pas més enllà i també valorava negativament l'actitud dels espanyols davant de la visita de Joan Carles. «Estem justificant un delicte, ell s'ha emportat comissions i això és un delicte», opinava.

▶️ El Rey Felipe se harta y prepara un sorprendente castigo para su padre

Jorge Javier Vázquez condemna l'emèrit

El debat estava més que servit al plató de Sálvame i els col·laboradors dividits. Tot i això, Jorge va continuar amb el seu demolidor discurs. Que el Borbó hagi estat rebut amb aplaudiments i crits després de sortir a la llum els seus presumptes delictes és una cosa que el català no pot entendre.

Per si això no fos poc, la negativa del pare de Felip VI a donar alguna explicació i la seva altivesa no han jugat a favor seu. «El que se li ha de fer, com es fa amb tantíssima gent en aquests moments, és la cultura de la cancel·lació», suggeria.

Primer pla del rei Joan Carles
L'emèrit ha tornat a Espanya després de protagonitzar diverses polèmiques | GTRES

«Aquest senyor ha estafat, és un corrupte i ens ha defraudat», assenyalava. «A sobre, què volem més, protegir-ho? No té cap dret a estar en aquest país i a passejar-se amb aquesta supèrbia», va defensar.

L'únic que va sortir en defensa de qui va ser rei d'Espanya, va ser Pipi Estrada. El comentarista esportiu va mostrar el seu suport a Joan Carles i va qüestionar el discurs de Jorge Javier.

«No veus res de bo en aquest rei, que és història d'aquest país?», va voler saber l'ex de Terelu. «Quan fa un negoci es pot emportar una comissió. S'ha emportat una comissió, però quan diners han entrat a Espanya?», va justificar el col·laborador.

Jorge Javier parlant a 'Sálvame' sobre el rei emèrit
Jorge Javier Vázquez condemna la visita de l'emèrit a Espanya | Mediaset

Aquestes paraules van fer esclatar encara més Jorge que no es va quedar callat davant la defensa del periodista. «Era la seva feina, a veure, és que això de portar comissions, això era un delicte, és que estem justificant un delicte», va exclamar. Per acabar, el presentador va voler assenyalar la importància de treure a la llum aquest tipus de casos i condemnar-los perquè «si no continuarem movent-nos en una societat podrida», ha sentenciat.