ÚLTIMA HORA

💉 Alemanya recomana no administrar la vacuna d'AstraZeneca als majors de 65 anys

L'advertència d'un catedràtic a 'Espejo Público': «L'hecatombe que ve serà grossa»

Igancio López Goñi deixava perplexa a Susanna Griso amb les seves paraules

Susanna Griso presentant 'Espjo Público'
El catedràtic va deixar el plató d'Antena 3 en silenci després de la seva advertència | Antena 3

«Ens espera una hecatombe seria», per culpa del coronavirus. Les paraules del catedràtic de microbiologia de la Universitat de Navarra, Ignacio López Goñi, deixaven el plató d''Espejo Público' mut després de l'advertència que feia ahir a través d'una videotrucada en directe.

Susanna Griso, encara perplexa, responia a les explicacions de l'especialista tot assenyalant: «El veig molt preocupat i ens està preocupant molt». L'especialista, lluny de calmar a la presentadora contestava categòricament: «Doncs me n'alegro molt que es preocupin». D'aquesta manera, valorava la situació de gravetat que es viu a causa de la pandèmia del coronavirus.

«Ni la ciutadania, ni la classe política en general, perquè no se salva ningú, i fins i tot els mitjans de comunicació, ens adonem que la situació és molt greu, que hi ha hagut més d'un milió de morts al món i que és un problema global que només la cooperació, la ciència i el coneixement ens trauran d'aquesta» va afegir el catedràtic al plató d'Antena 3.

«Ens enfrontem a un amic subtil»

López Goñi va comparar la crisi sanitària amb la guerra, ja que per molts és el desastre econòmic i social més greu que han viscut: «No ens adonem que ens estem enfrontant a un enemic subtil, silenciós i ell va avançant» deia a Susanna Griso.

Després d'aquest discurs tan pessimista, el catedràtic assenyalava que «estem en les millors condicions» per afrontar el virus des del punt de vist científic i social. No obstant això, considerava imprescindible que hi hagi un gran pacte d'Estat per solucionar i deixar enrere les picabaralles polítiques.

L'expert lamentava des de Pamplona que en aquesta segona onada «estem davant un problema de gestió que és molt preocupant» perquè «mentre estan discutint el virus continua avançant i l'hecatombe serà tremenda». Les advertències d'Ignacio López Goñi potser serviran perquè els polítics, i la població en general, prengui consciència en aquesta crisi sanitària que requereix la unió de tots per poder afrontar-la.


Comentaris

envia el comentari