IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Chicote no es talla un pèl i esclata contra el Govern: «És impossible»

El presentador de 'Pesadilla en la Cocina' reconeix que no pot avalar un pla de desescalada que suposarà un «suïcidi empresarial» per al sector de la restauració

Imatge promocional d'Alberto Chicote a 'Malson a la cuina'
En el seu programa 'Pesadilla en la Cocina', Chicote ha ajudat centenars d'empresaris del sector de la restauració a aixecar els seus negocis | LaSexta
 

El cuiner Alberto Chicote, a través del seu programa 'Pesadilla en la Cocina', ha ajudat centenars d'empresaris del sector de la restauració a aixecar els seus negocis.

No només és un expert en la gestió d'aquest tipus d'establiments per la seva professió de xef, també és un empresari que sap molt bé tots els costos i els beneficis d'aquest model de negoci.

Per aquesta raó, Chicote no pot avalar el pla de desescalada del Govern que comportarà pròximament l'obertura dels restaurants amb limitació d'aforament.

En una entrevista a 'Antena 3 Noticias' el xef ha qualificat el pla de «suïcidi empresarial» i l'ha titllat «d'inviable i impossible».

Obrir restaurants per generar pèrdues

El pla de desescalada planteja l'obertura a partir d'aquest dilluns dels restaurants i bars per a lliuraments de menjar al domicili i, després de l'11 de maig, autoritza l'obertura de terrasses amb un aforament del 30%.

El problema per al cuiner és que els restaurants donaran per finalitzat l'ERTO dels seus treballadors havent «d'acollir el 100% de la plantilla però treballant amb un permís d'un màxim d'un 30%» ha alertat Chicote.

Per Chicote aquesta situació es traduirà en obertures que provocaran més pèrdues de les quals ja genera de per si el negoci tancat, ja que no tindran suficients guanys per afrontar les despeses de personal i proveïdors que comporta l'obertura.

El cuiner posa com a exemple a un restaurant que estigués facturant abans de la crisi 100.000 euros al mes i la despesa en personal fos aproximadament d'un 35%, és a dir, uns 35.000 euros. Si aquest negoci s'obre ara amb el mateix personal «en lloc de facturar 100.000 euros, ingressarà uns 30.000 euros» que seran insuficients per cobrir les despeses.

Incertesa davant les mesures higièniques

Per si no fos prou, Chicote ha lamentat que a hores d'ara el Govern no hagi establert les mesures i condicions específiques per poder obrir. Fins al moment «no sabem quin tipus de condicions són aquelles a què es refereixen com a condicions higienicosanitàries», ha admès.

D'aquesta manera, el cuiner assenyala que ja hi ha molts empresaris que estan buscant mesures pel seu compte per garantir aquesta seguretat, com la instal·lació de mampares, però alerta que ell prefereix esperar les indicacions del Govern.

«Si comencem a prendre mesures, després vindrà el Govern i després de fer la inversió ens dirà escolta no, que això no és així, necessites posar això altre, quelcom que ja vam viure amb la Llei antitabac, quan els empresaris van fer inversions que es van perdre» insistia el presentador de televisió.

Aquests motius són de sobres suficients perquè Chicote consideri que en aquestes condicions «obrir la persiana és fer-ho per perdre diners», i alerta que els empresaris només aguantaran «el que el seu matalàs els permeti o el que estiguin disposats a arriscar» per mantenir el seu negoci a la superfície.


Comentaris

envia el comentari