Christian Gálvez, guardonat amb el Premi Especial Concha García Campoy

El jurado ha valorado el trabajo de Gálvez en su ensayo ‘Leonardo Da Vinci-Cara a Cara’

Imagen de Christian Gálvez en 'Pasapalabra'.
Imatge de Christian Gálvez a 'Pasapalabra'. | Cedida

El jurat dels IV Premis de Periodisme Científic Concha García Campoy ha atorgat aquest mateix divendres, 15 de juny, un 'Premi Especial' a Christian Gálvez pel seu «exhaustiu» treball de recerca i divulgació sobre la imatge de Leonardo da Vinci, tal com ha informat l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió.

Cal assenyalar que gràcies al seu assaig titulat 'Leonardo da Vinci-Cara a Cara', el presentador ha participat com a expert mundial en el projecte 'Leonardo. DNA'. En aquest projecte en qüestió es reuneixen genetistes, historiadors, forenses, arqueòlegs i altres experts per desvelar els últims misteris de la vida de l'artista a través del seu ADN l'any del seu V centenari.

Els guardons que es lliuren en aquests premis, creats per l'Acadèmia de Televisió, reconeixen l'excel·lència de trajectòries professionals o treballs periodístics que traslladin a la societat amb rigor, ètica i compromís històries relacionades amb la recerca, la divulgació científica o la salut.

El jurat dels premis Concha García Campoy ha estat format pel seu fill Lorenzo Díaz García-Campoy; el president de l'Acadèmia de Televisió, Manuel Campo Vidal; el president de la FAPE; Nemessio Rodríguez; el president d'honor de l'Acadèmia de la Ràdio, Luis de l'Olmo; la vicepresidenta de l'Acadèmia de Televisió, Beatriz Maesso; el productor Pepe Carbajo; i els periodistes Joan Serra, María Escario; Elena Sánchez, Ángeles Caso i Olga Viza.

Cal destacar que la cerimònia de lliurament dels guardons se celebrarà el pròxim dia 26 de juny a la ciutat de Madrid i comptarà amb la col·laboració d'Aproafa i la Fundació César Egido Serrano.

Altres premiats

Cal destacar que a banda del presentador Christian Gálvez, altres persones reconegudes al món de la comunicació també han estat premiades.

En la categoria 'Trajectòria', el premiat ha estat el periodista i director de la revista 'Muy Interesante' de 1989 a 2015, José Padina, a causa de «l'impuls i gir científic» que va donar a la publicació, convertint-la d'aquesta forma en «una de les referents» de la premsa de divulgació científica a Espanya.

A més, el programa 'ConCiencia' de la televisió de Telemadrid ha estat guardonada en la categoria 'Televisió' per demostrar que amb un baix pressupost es poden fer «continguts de qualitat».

També ha estat premiat Antonio Rial a la categoria de 'Ràdio' per la seva «rigorosa labor» com a divulgador científic a l'espai 'Secrets del cervell' de Ràdio 5 Tot Notícies de RNE.

A 'Premsa Escrita', la premiada ha estat Núria Jar per la seva contribució a humanitzar l'atenció sanitària, proposant millores a partir de l'experiència personal de diversos metges malalts al reportatge 'Quan el metge es converteix en un pacient' i que s'ha publicat a 'La Vanguardia'.

També, la sèrie 'El futur és apassionant' ha estat reconeguda a la categoria 'Premsa Digital' per impulsar la «divulgació i el coneixement» en un format audiovisual «de qualitat», ja que apropa a les ments «més brillants» de la ciència i de la tecnologia.

Finalment, el jurat ha pres la decisió d'atorgar dos accèssits a 'Televisió' i 'Ràdio' respectivament a 'Hacking Life. El caçador de cervells' de Pere Estupinyà de 'La 2' de TVE; i 'Rett, la malaltia de les princeses' d'Andoni Orrantia de 'Cadena Cope'.


Comentaris

envia el comentari