Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

🚨 Una dona greu en ser atropellada per un autobús al centre d'Olot

La CNMC podria sancionar Telecinco i Antena 3 per cancel·lar l'estrena de 'La Verdad' i 'Palmeras en la nieve'

L'organisme ha decidit investigar la legalitat de no emetre els dos productes audiovisuals
Els estudis de Telecinco. | Mediaset

 

Els membres de la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) s'han reunit per analitzar les modificacions d'última hora que van patir les graelles de Telecinco i Antena 3 el passat dimecres 14 de febrer. Segons publica 'El Confidencial', el vicepresident de l'organisme i quatre consellers més han sigut els encarregats d'analitzar la situació.

 

Així doncs, els responsables de supervisar, controla i resoldre conflictes en mercats i sectors de comunicació han debatut la validesa de les modificacions que van realitzar les dues cadenes de televisió i s'han plantejat la possibilitat de sancionar a Mediaset per cancel·lar l'estrena de la seva nova sèrie 'La Verdad'. 

 

Tanmateix, els membres de la CNMC també es qüestionen ficar una multa a Atresmedia per no emetre la pel·lícula 'Palmeras en la nieve', la qual també s'havia d'haver programat pel mateix dimecres. Una estratègia clara de la lluita per aconseguir més audiència que la competència. 

Atresmedia no va emetre 'Palmeras en la nieve'. | Cedida

 

Les cadenes van actuar dins els límits

Tot i la investigació de la Comissió Nacional del Mercat i la Competència, la veritat és que Mediaset i Atresmedia no van cometre cap il·legalitat. L'organisme estatal exigeix l'anunci de la programació amb tres dies d'antelació, encara que no sol·licita el detall sobre la franja horària d'emissió o la durada de cada espai.

 

Així doncs, es considera que la decisió d'emetre un especial de 15 minuts de durada sobre els programes que va cancel·lar a última hora, hauria complert amb les exigències de la comissió. No obstant això, es continuarà estudiant l'estratègia duta a terme per Telecinco i Antena 3, i acabar de determinar així, si pot haver-hi algun tipus de sanció per a les emissores.