Imatge de María Martínez, periodista de Telemadrid que ha mort després d'una llarga malaltia

«Sense paraules»: L'últim adeu a la periodista María Martínez, amb només 37 anys

El periodisme espanyol pateix dues pèrdues en un mes amb la mort de María Martínez i Paco Blanco


El periodisme espanyol està de dol. María Martínez, periodista de Telemadrid, ha mort aquest dilluns als 37 anys després d'una llarga malaltia. La periodista va iniciar la seva carrera als mitjans de comunicació el 2005 i feia més d'una dècada que treballava a la cadena autonòmica. La jove periodista va treballar principalment a la redacció d'Informatius de Telemadrid, especialment com a periodista especialitzada en política internacional i economia. 

José Pablo López, director de Telemadrid, ha volgut retre homenatge a la periodista al programa 'Buenos días, Madrid' i ha enviat una nota de premsa per informar sobre la notícia. A més, José Pablo li ha dedicat un emotiu missatge en el seu compte de Twitter. 

«Dia trist per a tots els que formem part de RTVM. Hem perdut una companya que formava part de Telemadrid des de feia més de deu anys», escriu. «Tots els que formem part de Telemadrid volem transmetre el nostre més sentit condol als seus familiars i amics. Descansa en pau, companya», ha finalitzat José Pablo Lopez.

«Sense paraules, et recordem avui i et recordarem sempre»

Els companys d'Informatius de María Martínez també han volgut dedicar-li una emotiva peça audiovisual que s'ha emès durant les notícies. «La redacció sent un buit irreemplaçable. Ha mort María Martínez, tenia 37 anys», ha començat dient la presentadora dels Informatius, Lourdes Maldonado. 

«Des d'aquí volem enviar el nostre condol i afecte per al seu marit, per a tota la família i amics. Sense paraules, et recordem avui i et recordarem sempre», ha continuat Maldonado, abans de donar pas al vídeo en què apareixen algunes imatges de María treballant. 

María Martínez va començar la seva carrera periodística al diari Madridiario el 2005 i va ser l'any 2007 quan va començar a treballar a RTVM. Després d'estudiar Periodisme a la Universitat San Pablo-CEU, durant l'any 2011 i 2014, va acabar la seva formació amb un Màster en Màrqueting Polític i Comunicació Estratègica a IDE-CESEM i amb un Màster de Negocis Internacionals a la Next International Business School. Al seu torn, va ser autora de diferents ponències dedicades a la informació internacional en els mitjans de comunicació i en el seu efecte sobre l'audiència.

Paco Blanco, una altra pèrdua del periodisme espanyol

Una altra pèrdua ha estat la de Paco Blanco, reporter de l'equip de 'AR', que va morir fa un mes de manera sobtada. «Ho sento en l'ànima, és una notícia molt trista per a tot aquest equip. Volem recordar al nostre estimadíssim company Paco Blanco, un dels periodistes més brillants que han passat per aquest programa, un home genial, bellíssima persona, un home amb art», manifestava Ana Rosa Quintana, presentadora del programa.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«Ell sempre trobava la paraula adequada», afirmava Quintana. Abans de morir, el reporter treballava al programa 'Viva la vida' de Mediaset, i Sonsoles Ónega també va voler dedicar-li unes paraules. «Ens deixa molt aviat. Diem adeu a un company i sobretot a un amic al qual tothom estimava. Tenia un sentit de l'humor excepcional», va afirmar Ónega.