El plató de Pasapalabra

Un concursant de 'Pasapalabra' relata la cara fosca que amaga el programa

José Antonio Valdés denúncia l'odi sofert en les xarxes per participar a 'Pasapalabra'

'Pasapalabra' és un concurs que genera una gran quantitat de comentaris per la repercussió que té des de fa molts anys. Genera tota mena d'opinions, ja sigui per les seves concursants, per la dificultat del 'rosco' final o pel seu sucós i milionari pot. A vegades, els participants a l'espai d'Antena 3 han de lidiar amb les crítiques més ferotges a les xarxes socials.

Jose Antonio Valdés va aterrar a 'Pasapalabra' després que Sofia Álvarez guanyés el pot de 466.000 euros. El jove, periodista i farmacèutic de professió, va participar en només tres programes de 'Pasapalabra'.

Tot i haver-hi estat poc temps concursant en aquest programa, tres dies van ser suficients per apreciar l'odi de les xarxes socials.

Valdés ha confessat que va patir insults de tota mena després de participar a 'Pasapalabra' i ho ha denunciat a través del seu Twitter. «Ara que ha passat la voràgine de 'Pasapalabra', paro un moment a reflexionar sobre el fenomen 'hater'. Sobretot, ara que ho he viscut en primeríssima persona».

'Pasapalabra' i la denúncia d'un exconcursant per insults a les xarxes

En primera persona, Valdés revela l'odi dels usuaris de Twitter des del minut u de la seva presència en el mític espai d'Antena 3. «Va sorgir una onada d'odi a les xarxes que feia molta gent sentís la necessitat d'insultar. Fins i tot, citant-me perquè m'assabentés bé que m'odiaven», confessava l'exconcursant.

Sobre aquest assumpte, l'exconcursant de 'Pasapalabra' ha exposat que qualsevol «pot escriure allò que li doni la gana, fins i tot insultar-me si és que li sembla bé».

Tot i això, ha sostingut que no li sembla gens «sa» que l'esmentin en els missatges. «Seria això que faria l'insultador si em trobés pel carrer?», es pregunta Valdés al seu compte de Twitter.

I és que Valdés ha rebut improperis de tota mena. «Els insults, per ordre de freqüència, eren 'maricón', repel·lent, pedant i insuportable. Podem concloure que, més que insults, eren descripcions, perquè totes aquestes paraules s'ajusten estrictament a la realitat»

També apunta que el seu pensament «va per un altre camí. Després de generar tant odi com per necessitar escriure-ho en un tuit més o menys agressiu (i fins i tot, a vegades, citar-me), què fa l'autor de la piulada?».

«Es prepara una infusió? Fa els deures de mates? Surt a fer un passeig?», ha sentenciat.

«Què li passa a aquest segle XXI que fa que ens sorgeixin aquests odis?»

Valdés s'ha esbudellat i ha aprofitat per preguntar-se moltes qüestions. «Com es gestiona posteriorment aquest odi? Quan un discuteix amb algú en persona, la ràbia generada es canalitza en la discussió i, posteriorment, en les conseqüències de la discussió: o et reconcilies amb el discutit o no».

«Com es canalitza l'odi generat per un mamarratxo que ha concursat a 'Pasapalabra', a qui no coneixes de res, però que genera aquesta ràbia a molts tuitaires i 'instagramers'?».

«I, millor encara. Què li passa a aquest segle XXI que fa que ens sorgeixin aquests odis?», es qüestionava l'exconcursant.

Finalment, José Antonio també va voler fer valdre l'altra cara d'haver sortit en un concurs de televisió. Tot i viure una experiència angoixant a les xarxes socials, també afirma que hi ha gent que «és molt carinyosa» pel carrer.

«Qui va gaudir amb mi a 'Pasapalabra' em para i em saluda amb un bon record i a qui no li he agradat, no em fa ni cas», assegura.

«La majoria de missatges que he rebut han estat missatges d'amabilitat i plens d'afecte. Jo he procurat contestar a tothom», ha finalitzat el seu fil de Twitter.