IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El concursant que va guanyar 'Pasapalabra' a la primera revela que va fer un diccionari de 800 pàgines

Julio Escartín, de Saragossa, va guanyar els 318.000 euros del pot després de completar el «rosco» del concurs

Julio Escartín, ganador de 'Pasapalabra'
Julio Escartín, guanyador de 'Pasapalabra' | Telecinco

Julio Escartín, professor de música de Saragossa, es va convertir el passat mes de març en el primer concursant de la història de 'Pasapalabra' en Telecinco que va guanyar el concurs a la primera. Una gesta insòlita amb la qual va guanyar els 318.000 euros del pot del programa i de la qual s'ha revelat el seu secret: dos anys d'estudis i un diccionari de 800 pàgines fet per ell mateix.

  

  

«He fet un diccionari a l'ordinador de 800 pàgines», revelava el professor, explicant que en ell anava incloent definicions que sortien al programa, unes altres que a ell se li ocorrien i una relació de cognoms i noms. «Per exemple, si un dia la qüestió és el nom del guanyador del Premi Nobel de Química d'un any, jo m'apunto el del següent i el de l'anterior», detallava.

Gràcies al seu esforç, el professor va aconseguir un quantiós premi gràcies al com podria complir el seu somni de construir una casa i comprar-se un piano de cua. Després d'estar dos anys lliurat al seu objectiu, quan va guanyar, Julio, va reconèixer que no donava crèdit: «Amb tot, no m'ho podia creure. Esperava haver guanyat el programa, això sí, i després alguns més, però la veritat és que hauria hagut de demanar que fessin una aturada per compatibilitzar-ho amb les classes. El problema va quedar solucionat!», bromejava.


Una oportunitat que no arribava

En 2004, aquest professor saragossà ja va provar sort al mateix programa, on va arribar a participar fins a quatre edicions. Anys més tard, en 2016, va decidir tornar a intentar-ho i es va presentar al càsting de 'Pasapalabra', però els dies passaven i no el cridaven per concursar. «Com trigaven tant a cridar, pensava que no em convocarien», reconeixia.

Encara així, Escartín no va cessar en la seva obstinació ni tampoc va perdre el temps, ja que va seguir estudiant i preparant-se, decidit a guanyar el premi. Quan per fi el van cridar, la sort també es va posar una mica del seu costat. I és que durant el viatge a Madrid per concursar, va decidir estudiar-se la relació dels guanyadors dels últims premis Oscar: «I just amb la 'f' em pregunten pel cognom del cineasta que havia dirigit la pel·lícula guanyadora en 'millor pel·lícula de parla no anglesa'», explicava satisfet.


Comentaris

envia el comentari