El Consell Audiovisual d'Andalusia analitzarà la cobertura mediàtica que diversos mitjans han fet del cas Gabriel Cruz

Es creu que algunes van tenir un tractament «qüestionable»

Ana Rosa Quintana y el pequeño Gabriel Cruz.
Ana Rosa Quintana va dedicar moltes hores a la desaparició i posterior assassinat de Gabriel Cruz | Cedida

El cas de la misteriosa desaparició de Gabriel Cruz, que finalment es va descobrir que havia estat assassinat per la parella del seu pare, Ana Julia Quezada, va generar un gran interès social i mediàtic. Els diferents mitjans del nostre país van dedicar llargues hores a tractar el seu cas, i en alguns casos potser es van creuar algunes línies vermelles. Com a mínim això és el que creu el Consell Audiovisual d'Andalusia, que ha decidit elaborar un informe qualitatiu sobre diversos mitjans. 

En concret, el consell analitzarà el tractament fet pels programes matinals de La 1, Telecinco, Antena 3, La Sexta, Cuatro, Canal Sur i Interalmería. En un comunicat, l'entitat avisa que l'estudi comprendrà els dies posteriors a la detenció d'Ana Julia, i la seva confessió del crim. 

Creu que alguns programes van tenir una cobertura «qüestionable»

El motiu d'aquesta investigació, que de ben segur pot representar un dur cop per als mitjans mencionats, és la gran preocupació social pel tractament que s'ha produït del cas Gabriel Cruz. El Consell Audiovisual d'Andalusia considera que alguns programes van tenir una cobertura «qüestionable». 

En concret, espais com 'Sálvame' ja van ser durament criticats des de tots els àmbits per centrar gran part dels seus continguts en l'assassinat del menor. Després de la dramàtica troballa del cadàver, Jorge Javier Vázquez va abandonar durant uns dies el món de la premsa rosa, per explicar i comentar tots els detalls del brutal assassinat, a més de «jugar a les hipòtesis». 

La mare del nen, indignada amb alguns periodistes

De fet, cal recordar que la mateixa mare de Gabriel, Patricia, va protagonitzar una dura intervenció en directe a 'El programa de Ana Rosa'. A través del telèfon, la dona va assegurar que un dels periodistes del 'Periódico', que havia estat amb la família durant la cerca del nen, havia «vist l'oportunitat», però en cap cas era amic de la família. A més, va exigir respecte per al seu fill, així com per a l'assassina confessa. 


Comentaris

envia el comentari