Quim Masferrer

Les 10 coses que no sabies de Quim Masferrer

El presentador de TV3 té una filla de quatre anys amb la seva parella, la periodista Xantal Llavina, és un gran amant de la natura i un apassionat del teatre

Joaquim Masferrer i Cabra, més conegut com a  Quim Masferrer, és una de les cares més conegudes de TV3. El seu paper com a presentador de l'exitós programa 'El Foraster' l'ha fet més famós que mai. Tot i això, el cert és que són pocs els detalls que es coneixen sobre la seva vida.

Als seus 47 anys, Masferrer és actor, director de teatre, guionista, locutor de ràdio, presentador de televisió i, fins i tot, monologuista, però també és pare de família. Quim Masferrer té parella des de fa set anys, la també periodista Xantal Llavina, i tots dos tenen  una filla de quatre anys. És un apassionat de la natura i el teatre tot i que, de jove, el que va estudiar va ser Turisme.

Quim Masferrer, set anys amb la seva parella, Xantal Llavina

Quim Masferrer amb la seva parella

Des de l'any 2011, el presentador de 'El Foraster' comparteix la seva vida amb la també periodista catalana Xantal Llavina, es van conèixer fa vuit anys. Ella és una apassionada de la seva feina. Amb deu anys ja havia decidit quina seria la seva professió i és que l'amor per les lletres el va heretar de la seva àvia, escriptora. Ha treballat en importants mitjans com TV3, Catalunya Ràdio, Barça TV o El PuntAvui TV entre d'altres. Actualment és directora i presentadora d'un programa de ràdio i un altre de televisió.

Masferrer té una filla de quatre anys

Amb la seva parella va tenir una filla fa uns anys, Quim Masferrer i Xantal Llavina són pares d'una nena de 4 anys. La periodista ha parlat en alguna ocasió del moment en el qual es va quedar embarassada de la petita, assegurant que va ser en un dels seus viatges, «el més inoblidable». «La ruta de cabanyes que vam fer el 2014 per Suècia, on vam engendrar la nostra filla», ha confessat Xantal.

Inicis al teatre: De 'Gags de saco' a 'Teatre de Guerrilla'

Quim Masferrer va començar fent teatre des de ben petit, de fet, segons ell mateix ha explicat,  als catorze anys ja havia fundat la seva pròpia companyia de teatre,  'Gags a saco'. En aquella època el que feia amb un grup d'amics i companys era fer animacions al carrer, pregons de festes majors i algunes actuacions petites. Més tard, ja l'any 1998 va fundar una companyia molt més professional  que ha acabat aconseguint un gran èxit: 'Teatre de Guerrilla'.

Quim Masferrer a l'escenari

Ara mateix és el director i autor dels espectacles de la companyia, també un actor més. La seva primera obra va ser 'Teatre Total' però, sens dubte, 'Temps' ha estat una de les funcions més reconegudes de la companyia de Quim Masferrer, estrenada l'any 2012. Una tragicomèdia que parla de què faria una persona si només li quedessin 90 minuts de vida.

Quim Masferrer a les xarxes

Quim Masferrer té Twitter i Instagram, dues de les millors plataformes per apropar-se al seu públic. A les seves xarxes penja contingut relacionat amb la seva feina però també altres coses més personals.

Nascut a Sant Feliu de Buixalleu

Masferrer sempre s'ha considerat una persona «del món rural», ell mateix ho ha confessat.  Va néixer l'any 1971 al municipi gironí de Sant Feliu de Buixalleu. Un petit poble de la comarca de la Selva que amb dificultats arriba als 1.000 habitants. Ell reivindica sempre les coses positives que li han aportat els seus orígens: «es pot fer teatre professional des de Sant Feliu de Buixalleu o qualsevol altre lloc».

El presentador és un apassionat de la natura

Precisament els seus orígens rurals han fet que  la seva vida hagi girat bastant entorn el camp i la natura. Mai ha amagat que té una gran estima per aquest món. De fet, una de les coses que més li agradaven de jove era pujar al castell de Montsoriu, molt proper al seu poble, per passar-hi la nit en un sac de dormir. La seva parella ha explicat en alguna ocasió que tots dos estimen la tranquil·litat de la natura:  «Ens agrada caminar, observar, contemplar en silenci».

Quim Masferrer

Va estudiar Turisme

Una de les coses més curioses de la seva joventut és que, tot i la seva gran estima i vocació pel teatre, no va ser aquesta la carrera que va estudiar, i és que assegura que llavors no sabia que era una cosa que s'ensenyava als centres. El que va fer va ser estudiar Turisme.  «Vaig fer turisme, vaig treballar a la cadena hotelera Melià dos anys i em vaig adonar que no anava bé i que m'havia de decantar cap a un altre costat», va afirmar en una entrevista al mitjà 'Núvol'.

Els pares de Quim Masferrer

Com ell, la seva família també ve del món rural, de fet, els seus pares són pagesos de tota la vida. Cal mencionar també que són dues persones conegudes al seu municipi pel seu negoci, el restaurant Can Masferrer. El plat típic del local és la sopa de bolets, que assegura que ja feia la seva àvia des de ben jove.

Quim Masferrer amb Gemma Nierga

Moments polèmics

Tot i que la seva trajectòria ha estat molt bona, cal mencionar que el llarg de la seva vida ha estat protagonista d'algun moment tens. Un dels més sonats va ser durant el seu discurs en un acte organitzat per l'ANC. Quim Masferrer va pronunciar unes paraules contraries a l'Estat Espanyol que no van agradar gaire  a la població no independentista, per la qual cosa va arribar a ser molt criticat.

En una altra ocasió una parella el va increpar després d'un monòleg per mostrar el seu suport als polítics independentistes empresonats. «Jo pago com tothom i no vull llibertat per als presos», van dir, assegurant:  «El que ell pensi, s'ho calla, perquè jo el que penso no ho dic».

Masferrer té una gran trajectòria amb 11 premis

Quim Masferrer, a la gala dels Ondas 2016

La seva carrera professional ha estat impecable i ha tingut recompensa, al llarg de tots els anys que porta treballant ha estat reconegut amb un total d'11 premis. El primer el va rebre l'any 1999: Premi Sant Miquel del Públic per Teatre Total a la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega. Des de llavors ha arribat a guanyar fins a un Premi Ondas  al Millor Programa de TV no estatal pel 'Foraster'. 

També s'ha fet amb altres premis com el de revelació de la temporada 1999-2000 de la Crítica barcelonina,  Premi Millor espectacle Teatral per TEMPS a la Temporada Teatral 2012-2013 de Montcada i Reixac o Premi ‘Guardó 1924’ pel programa El Foraster atorgat per Ràdio Associació de Catalunya, entre altres.