El presentador americà Dick Farrel, mort per coronavirus amb 65 anys

Mor un conegut presentador antivacunes: «Tant de bo me l'hagués posat»

Després de ser molt crític amb la vacuna, Dick Farrel va acabar admetent que era un error

Si una cosa ha demostrat la pandèmia de la Covid-19, és que hi ha molta gent disposada a no creure res del que diguin els experts. I és que són molts els negacionistes que s'han mostrat en contra de la vacuna.

Per aquesta raó, sorprèn que un d'ells es mostri penedit, encara que sigui ja després de la seva mort. Aquest és el cas d'un conegut presentador dels Estats Units.

Fa uns dies es confirmava la mort del presentador i locutor de ràdio americà Dick Farrel. Aquest conegut negacionista i antivacunes acabava perdent la vida a causa del coronavirus després de contagiar-se. Possiblement, es podria haver salvat si no hagués seguit defensant les seves idees i atacant a tot aquell que li deia el contrari.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

I és que, a més de la seva postura negacionista, Dick Farrel era conegut per ser un fervent seguidor de Donald Trump. De fet, va ser un dels molts comunicadors dels Estats Units que li van comprar la seva teoria del frau electoral l'any 2020. Però, mentre Trump mai va dubtar de les vacunes, Farrel sempre va qüestionar que aquestes fossin realment eficaces contra el virus.

Si per alguna cosa ha destacat durant la pandèmia, ha estat per ser un dels crítics més ferotges del doctor Anthony Fauci. Aquest és el director de l'Institut d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units, és a dir, el Fernando Simón d'aquest país.

Fa tot just uns mesos i amb la campanya de vacunació avançada, Farrel va fer una última crida a no vacunar-se. En concret, parlem del mes de juny, quan no va dubtar a dir-li «boig mentider» a Fauci després que aquest animés a seguir vacunant-se perquè es va detectar una baixada.

Dick Farrel li va acabar dient als seus amics que es vacunessin

Però clar la seva opinió va canviar totalment un cop va agafar la malaltia i la seva salut va començar a empitjorar ràpidament. Així va comprovar en la seva mateixa pell que el coronavirus no era una broma. Finalment, va acabar morint en un hospital el passat 4 d'agost a l'edat de 65 anys.

Tot i que abans de morir, va voler conscienciar al seu entorn i els seus éssers estimats que la Covid-19 no és cap broma. Diversos dels seus amics van voler recordar-lo un cop es va confirmar la seva mort per coronavirus. I ho van fer assegurant que es va mostrar penedit de no haver-se vacunat i haver evitat la seva mort.

Un bon exemple és Amy Leigh Hair, amiga del presentador del mitjà de notícies de Newsmax i locutor de Florida. «La Covid s'ha endut a un dels meus millors amics. Descansa en pau, Dick Farrel», escrivia al seu compte de Facebook.

Però va anar més enllà i li va dir que no seguís els seus passos: «Em va enviar un missatge de text i em va dir: 'Posa-te-la'. Em va dir que aquest virus no és una broma i va dir: 'Tant de bo me l'hagués posat!'».

La mateixa Hair admet que si es va vacunar, va ser per seguir el seu consell després de la mort del seu amic: «Ell va ser la raó per la qual em vaig vacunar. Em va dir que el virus no era cap broma i que tant de bo ell s'hagués vacunat també».

Ella mateixa no va dubtar a reconèixer que era tan antivacunes i escèptica respecte al seu efecte com Farrel. «Jo era d'aquelles persones que, com ell, no s'havia vacunat. No confiava en la vacuna, confiava en el meu sistema immunitari», confessava.

«Ara tinc més por de contraure el virus que dels possibles efectes adversos de la vacuna, i me n'alegro d'haver-me vacunat», relatava en la mateixa televisió americana.

Un dels seus antics caps a la CBS Radio West Palm Beach, Lee Strasser, deia de Dick Farrel que era «extravagant, de vegades escandalós, i estava disposat a enfrontar-se sempre a tots».

Però, tot i això el lloava: «Tenia sempre raó? No. S'allunyava dels problemes? No sempre. Era molt bo amb els clients? Sempre. Va ser un plaer tenir-lo aquí? Absolutament. Era lleial? Indiscutible».