L'actriu Cristina Medina al photocall per a la promoció de "La que se avecina" a Madrid el dilluns 18 de novembre de 2019.

Cristina Medina té càncer: les sis famoses espanyoles que han guanyat la batalla

Les mostres de suport a l'actriu de 'La que se avecina' han sigut constants des que ha anunciat que pateix càncer de mama

Cristina Medina va anunciar dies enrere que pateix càncer de mama. L'actriu, coneguda pel seu paper de Nines Chacón a la sèrie 'La que se avecina', va anunciar a les xarxes socials el seu diagnòstic:

«Vull informar una cosa que és circumstancial a la meva vida en aquest moment. Estic lluitant contra un càncer de mama, tot té molt bon pronòstic i no us deslliurareu de mi tan fàcilment», va anunciar en un vídeo a les xarxes socials.

Famoses que han superat el càncer

Un anunci que se suma al d'altres moltes famoses que han passat per un càncer de mama i l'han visibilitzat.

I és que es tracta del tumor més freqüent entre les dones occidentals. A Espanya es diagnostiquen 30.000 nous casos de càncer de mama a l'any. A continuació, fem un repàs d'algunes de les famoses que han lluitat contra la malaltia.

Ana Rosa Quintana

Ana Rosa Quintana va patir un càncer de mama l'any 2010, encara que en aquell moment ningú ho sabia.

Com ella mateixa va confessar el 2018, va voler portar-lo en silenci, i no va explicar a gairebé ningú que estava seguint un tractament de radioteràpia:

«No vaig voler dir res per no espantar els meus fills, perquè tenien sis anys».

«Venia aquí a treballar, seia al costat de Joaquín, a qui no vaig dir res, i a la tarda anava a la sessió de radioteràpia».

Terelu Campos

La filla de María Teresa Campos va ser diagnosticada de càncer de mama l'any 2012. Des d'aleshores es va convertir en una de les cares més famoses i icòniques de la lluita contra aquesta malaltia.

En aquest moment, la col·laboradora de 'Sálvame' va poder mantenir el càncer a ratlla. Després, durant el 2018, se li va tornar a despertar, per la qual cosa va haver de sotmetre's a una doble mastectomia per eliminar-lo per complet.

Ana Locking

La dissenyadora de moda Ana Locking confirmava fa un any que li van diagnosticar un càncer de pit tres dies abans del confinament. Finalment es va poder recuperar:

«Necessito compartir la meva història d'aquests últims quatre mesos per fer un pas endavant i tancar aquesta difícil etapa de la meva vida. Tres dies abans del confinament em van diagnosticar un càncer i una setmana més tard m'operaven», reconeixia.

Inés Sainz

La model i miss Espanya 1997 Inés Sainz va explicar tot el procés de la seva lluita contra el càncer a les xarxes socials. El desembre de 2019, va donar per finalitzada la seva lluita contra la malaltia.

Gràcies a les seves xarxes socials va poder anar explicant a molta gent el dia a dia de la malaltia i les seves grans dificultats:

«El més terrible d'aquesta malaltia és la por. I a la por se la venç amb coneixement. Per això narrant el seu dia a dia intento aportar el meu granet de sorra».

Kylie Minogue

L'estrella del pop Kylie Minogue va anunciar el 2005 que patia un tumor al pit. Va ser enmig d'una gira mundial, fet que la va obligar a cancel·lar tots els seus concerts.

Després de diverses operacions i un tractament de quimioteràpia, la cantant va aconseguir superar la malaltia.

Ara s'ha convertit en un referent en la lluita contra aquesta malaltia, ajudant a dones de tot el món que estan passant per un càncer. Els diu que no estan soles.

Esperanza Aguirre

Va ser presidenta de la Comunitat de Madrid i el 2011, enmig del seu mandat, va haver de retirar-se momentàniament de l'escenari públic. Com ella mateixa va revelar, patia un càncer de mama que per sort va ser detectat a temps:

«Afortunadament l'hem agafat en una revisió ordinària i a temps» deia, mentre aconsellava a les dones a sotmetre's a revisions periòdiques.

«El càncer creix sense símptomes moltes vegades», ha assegurat. En el seu cas, va ser operada d'urgències i no va haver de fer quimioteràpia.