La actriz Cristina Medina en el photocall para la promoción de "La que se avecina" en Madrid el lunes 18 de noviembre de 2019.

«El dia que et comença a caure el cabell pel càncer és un cop molt fort»

Cristina Medina ha parlat obertament de com afronta el càncer de mama

L'actriu Cristina Medina va explicar fa poques setmanes que pateix càncer de mama. Ho va comunicar als seus seguidors a través de les xarxes socials i va deixar clar que s'ho pren amb tota l'energia i possibilitat possibles.

La setmana passada va acudir a un esdeveniment i no va dubtar a respondre les preguntes sobre la seva malaltia a la premsa. Va parlar del diagnòstic, del tractament i dels moments més difícils, com ara la caiguda del cabell.

Cristina Medina parla sincerament de la seva malaltia

L'actriu de 'La que se avecina' va anar a l'estrena de 'A Chorus Line' i va atendre els mitjans amablement. Volien saber com estava i va ser molt clara: «Estic viva i encara remeno la cua. Estic aquí».

«Això és com un cop de pilota, no us diré que no, i mai saps per on vindran els mals. Ho estic portant força bé perquè el meu cos s'està portant bé i la meva ment també. Faig biomedicina, acupuntura i tot el que se m'acut perquè els efectes de la quimioteràpia no siguin tan forts».

A això va afegir: «Llavors, estic més o menys bé dins de tot el panorama que hi ha».

Els periodistes van voler saber el perquè va explicar públicament la seva malaltia i ella va ser tan sincera com sempre. «Des de juliol que estic amb aquesta història i no tenia la intenció de fer-ho públic. Però vaig decidir fer-ho perquè el dia que comença a caure el pèl és un pal fort».

«Això, el fet d'estar ficada en molts tipus de medicina, que em pago jo perquè m'ho puc permetre, i parlar amb unes amigues que van passar pel mateix em va fer decidir. Vam dir 'Carai, què car és el càncer dels collons!' i vaig gravar aquest vídeo en un acte de rebel·lia amb mi mateixa».

En aquest punt, va voler compartir tot el procés. «M'ho van detectar al juliol, perquè vaig complir 50 anys i vaig entrar al protocol precoç de detecció de càncer de mama. M'han enxampat molt a temps, tenia dos tumors i me'ls han tret».

«Al setembre vaig començar el tractament. Acabaré la quimio al desembre i la ràdio al febrer o març. Després, em dedicaré a recuperar-me, a gaudir de l'estiu i quan s'acabi, ja treballaré».

Preguntada per la fortalesa que ha mostrat en tot moment, va assenyalar: «No cal ser fort, cal ser com cada un sigui. Cal escoltar-se i, sobretot, tirar endavant».

Finalment, va voler tranquil·litzar els que l'estimen dient: «Tot té molt bon pronòstic. La carambola no m'ha de tocar, no té pinta que em toqui».

Cristina Medina aconsella els que estan en la mateixa situació

Cristina va aprofitar també les seves xarxes per donar un altre consell a persones que com ella estan afrontant aquesta malaltia. En concret, va compartir un vídeo al seu compte d'Instagram on assegura que el sexe ajuda.

«Sé que costa perquè una té l'autoestima a l'altura del pit d'una serp i perquè no et sents atractiva. Però la reflexió que jo vaig fer al seu dia és que si es va fent enrere i no afrontes la batalla, sí que acabes a dues veles. Al principi costa, però es pot».

«Cal entretenir-se i divertir-se, amb parella o sense. El sexe per endavant, a més, et quedes més a gust que un arbust. Un petonet, força i al tema».