Critiquen TV3 pel tractament de la mort del Gabriel

Espectadors indignats inunden la xarxa amb crítiques pel tractament que els mitjans han donat a la mort del nen

Imagen de archivo de Gabriel Cruz Ramírez.
Imatge d'arxiu de Gabriel Cruz Ramírez. | Cedida

Aquesta setmana els espectadors han inundat amb crítiques Antena 3 i Telecinco pel tractament mediàtic que se li ha donat a la mort del Gabriel des que la notícia va sortir a la llum el passat diumenge.

Ana Rosa Quintana i Susanna Griso van batre rècords d'audiència el passat dilluns amb uns especials parlant del nen mort, uns especials que no han agradat a tothom, milers d'espectadors van inundar la xarxa amb tuits que mostraven la seva indignació. Els detalls morbosos i el tractament que es va donar al tema només buscava un resultat: alts nivells d'audiència a força de fer polèmica de la tràgica mort del menor.

Captura de pantalla d'una de les emissions de TV3 sobre Gabriel
Captura de pantalla d'una de les emissions de TV3 sobre Gabriel | TV3

Crítiques a TV3 pel cas de Gabriel

Però les crítiques no han estat únicament contra Atresmedia o Mediaset, a Televisió de Catalunya també li ha tocat rebre en les darreres hores. Ahir es va tractar la mort del Gabriel al programa 'Tot es mou' de l'Helena García Melero d'una manera que no va agradar als espectadors.

Toni Cruanyes, presentador dels TN, va participar aquella mateixa tarda en un debat al Consell Audiovisual en què assegurava que «vam decidir abordar el cas del nen Gabriel però amb criteris de qualitat periodística». Però aquestes declaracions no han servit per evitar a TV3 una pluja de tuits indignats. 

Ahir al vespre, al programa diari de García Melero van parlar de la mort de Gabriel i van analitzar el perfil psicològic «fred i manipulador» d'Ana Julia Quezada. Tot i que el tema va ser tractat només durant 10 minuts i d'una manera respectuosa, una part de l'audiència no va estar gens contenta amb el fet que es donés més ressò polèmic al tema.

Sobretot per un fragment en què s'incloïa un cartell amb les paraules «ja l'havia matat» mentre es donava pas a un tall de veu en què parlava Quezada sobre la desaparició del nen. Els espectadors van considerar innecessari mantenir la ferida oberta després de cinc dies.

Imatge de la connexió en directe amb Patricia Ramírez
Imatge de la connexió en directe amb Patricia Ramírez | Telecino

La mare de Gabriel va dir prou a la televisió 

Patricia Ramírez, mare del Gabriel, va implorar desesperada a 'El Programa de Ana Rosa' que deixessin de fer escàndol mediàtic de la mort del seu fill perquè els mitjans només feien que complicar la situació, però les seves demandes van ser ignorades: «És molt difícil aixecar-se i escoltar coses que no són veritat i que les estan escrivint i són dures. Hi ha hagut moments en què la cobertura informativa ha interferit en la investigació, i creiem que això no hauria de passar mai. No ho podem permetre».
 

Tot i que aquesta setmana Boris Izaguirre defensava als mitjans dient que «l'audiència té el poder de canviar de canal quan ho vulgui o de pitjar el botó d'off del seu comandament», els espectadors no han tingut pietat i han criticat durament a tots aquells mitjans que han decidit lucrar-se del crim, qualificant als periodistes de «buitres sense sentiments».


Comentaris

envia el comentari