Dures crítiques a 'OT' per l'elecció d'una cançó en català

La propera gala d''Operación Triunfo' tindrà una cançó en català —'Una lluna a l'aigua', interpretada pel terrassenc Miki— i la decisió ha estat molt criticada a les xarxes

Miki, d''Operación Triunfo', just després de saber que li tocarà interpretar el tema de 'Txarango'
Miki, d''Operación Triunfo', just després de saber que li tocarà interpretar el tema de 'Txarango' | Youtube

 

‘Operación Triunfo’ torna a estar en boca de tothom. En aquesta ocasió, però, ho ha estat ni per les cançons, ni pels problemes que sorgeixen dia rere dia a l’acadèmia, sinó per la històrica decisió que Miki, un concursant de Terrassa, interpreti una cançó en català. Quelcom que, com es ja es podia preveure, ha generat gran controvèrsia a les xarxes.

«Em sembla fatal que es canti en català, estem a Televisió Espanyola», afegien uns mentre d’altres anaven més enllà en explicar, via Twitter, que «sembla que ara el consentit d’en Miki cantarà amb el dialecte del català. Quina vergonya... era necessari?». El que més crida l’atenció de tot plegat, però, és que en 17 anys en antena el català mai havia aparegut al programa, tot i que sí que s’havien interpretat cançons en gallec, francès o anglès, entre moltes altres llengües.

Crítiques a ‘OT’ per incorporar el català

Es tracta, doncs, de quelcom històric. Dimecres vinent a partir de les 22:30 hores, en Miki, un concursant de Terrassa, serà el primer en interpretar una cançó en català a ‘OT’. El tema assignat pels acadèmics del programa és ‘Una lluna a l’aigua’, del popular grup ‘Txarango’.

Més enllà de les crítiques, el que més va cridar l’atenció va ser l’enèrgica reacció d’en Miki a les xarxes en saber que interpretaria la cançó. «Què va!», etzibava inicialment mentre, saltant pel plató, deia: «Fantàstic, si. Moltes gràcies!. ‘Txarango’, cony.».


Comentaris

envia el comentari