YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Crítiques dels sanitaris a Pablo Motos pel que va fer en directe: «N'estem farts»

El presentador va simular fer una PCR amb un bastonet per a les orelles

Pablo Motos a 'El Hormiguero'
Crítiques dels sanitaris a Pablo Motos pel que va fer en directe: «N'estem farts» | Antena 3

Sanitaris de tota Espanya han esclatat contra Pablo Motos a les xarxes socials per l'últim que va fer en directe a 'El Hormiguero'. Després d'entrevistar a Kylie Minogue, el presentador d'Antena 3 va obrir una taula de debat sobre el coronavirus, en la qual van participar els col·laboradors Tamara Falcó, Cristina Pardo, Nuria Roca i Juan del Val.

La taula d'actualitat de 'El Hormigueri', centrada en el coronavirus

La taula d'actualitat de 'El Hormiguero' del passat dijous es va centrar en la pandèmia, l'arribada de la vacuna i els tests de detecció.

Pablo Motos va iniciar la tertúlia explicant als seus acompanyants la diferència entre les diferents proves de diagnòstic i comentant la notícia dels tests casolans que han estat aprovats als Estats Units.

«El PCR és el car, el d'antígens és el que val 5 euros que t'ho cobren a 30... I tots porten la història del nas», va explicar Pablo Motos. «Acaba de sortir, l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units acaba de donar d'emergència un nou per a fer-t'ho a casa», va afegir referint-se al Lucira Covid-19 All-In-One, un test d'autodiagnòstic aprovat als EUA.

Els col·laboradors allí presents van posar de manifest el seu rebuig cap a aquesta mena de test casolans que no garanteixen un diagnòstic correcte.
«Jo prefereixo anar a un sanitari i que em faci el test amb totes les garanties a fer-me'l jo, que segur que ho faré malament», comentava Nuria Roca.

El marit de la periodista i també col·laborador del programa, Juan del Val, opinava igual que la seva dona: «A mi per a fer-me el test em falta valor. Em fa moltíssima por, i jo crec que no soc un cas estrany. A mi em sembla que fer-te el test tu mateix és fins i tot perillós en algun cas», afegia.

Pablo Motos fa una demostració en directe de com es fa una PCR

No obstant això, Pablo Motos va demostrar que a ell no li importaria provar aquest tipus de test autodiagnòstic i va simular fer-se una prova PCR en directe. Per a sorpresa de tots els allí presents, el presentador d'Antena 3 va demanar al seu equip uns bastonets per a les orelles i no va dubtar a introduir-se'ls pel nas fins a gairebé fer-los desaparèixer en el seu orifici nasal. «Però és perquè vegeu el camí», va dir el presentador.

Pablo Motos ha deixat clar que les proves PCR ja formen part gairebé de la seva rutina diària, ja que el presentador s'ha realitzat desenes de proves en el programa. «És acostumar-se», va argumentar el valencià.

Malgrat que la intenció de Pablo Motos era humorística, es tracta d'una demostració que no ha agradat a molts dels seguidors que estaven veient el programa, entre ells diversos sanitaris.

Crítiques a Pablo Motos pel que va fer en el programa

A través de les xarxes socials, desenes d'usuaris van arremetre contra Pablo Motos per fer broma amb un tema tan important com la pandèmia sense aportar cap fonament científic.

«Tremendament, però enormement irresponsables en discutir sense cap fonament els tipus de test de Covid, comprenc la conya del programa, però amb el que hi ha sou uns irresponsables!» escrivia un usuari en Twitter.

«El senyor Pablo Motos en El Formiguer ficant-se un bastonet al nas simulant fer una PCR, tira per terra tot el temps que els sanitaris hem dedicat a aprendre a fer la tècnica de manera correcta. En llocs condicionats. Amb EPI» escrivia una sanitària indignada a Twitter. Una gran part dels comentaris dirigits a Pablo Motos contenien una única petició: si volen tractar temes de salut, que truquin a professionals per a educar.

«Pablo Motos, això no és un pal per a fer-te una PCR, és un bastonet per a les orelles. L'educació per a la salut la hi deixem per als professionals. Gràcies» escrivia un usuari a xarxes.

«Sr. Pablo Motos, si realitzeu una taula de debat sobre COVID-19 o qualsevol altre tema tècnic de qualsevol especialitat, us recomano portar sempre un expert a aquesta taula. Això es diu fer bé les coses. Els professionals estem ja una mica farts del mateix», resolia un sanitari rotundament.


Comentaris

envia el comentari