Fotografía del programa 'Ya es mediodía' de Telecinco, emitido el 24 de abril de 2020

Dures crítiques a Telecinco per les seves recomanacions a contagiats de Coronavirus

El nutricionista-dietista Carles Rius ha estat un dels que ha esclatat contra la cadena

Durant aquests dies, és de vital importància cuidar-nos i alimentar-nos de la forma correcta i, sobretot, això és una cosa que han de tenir molt en compte els contagiats per Covid-19.

Sembla que Telecinco ha volgut aconsellar sobre aquest assumpte però, com a resultat a les seves recomanacions, ha sorgit una onada de crítiques a les xarxes socials.

I és que, en l'edició diària de 'Ya es mediodía' han presentat el que ells han anomenat 'Dieta per a la infecció de Covid 19'. Han recomanat als infectats menjar de 6 a 10 vegades al dia, i han elaborat una llista de productes recomanats: pa, fruita, nata, galetes, cacau, mel, 2 ous al dia, llegums, pasta, arròs i arrebossats... i fins i tot croquetes i llibrets de pernil i formatge.

A més, també han recomanat beure molta aigua. Segons 'Ya es mediodía', «no es tracta de menjar molt, sinó de prendre aliments que tinguin moltes calories per guanyar pes davant la falta d'olfacte i gust que origina la Covid-19».

I, tot i que des del programa de Telecinco han insistit que aquestes recomanacions estan basades en el criteri de nutricionistes i endocrins, han estat moltes les persones que han expressat la seva indignació sobre elles.

Una de les persones que ha esclatat contra la cadena ha estat el popular nutricionista-dietista Carlos Ríos, creador del concepte 'real food' —dieta basada a evitar aliments ultra processats—, que ha explicat que les recomanacions de «Telecirco» no tenen «cap evidència científica que li doni suport».

El creador del 'realfooding' també ha explicat que menjar 10 vegades al dia «no és saludable per al nostre sistema digestiu», i que la malaltia i la pèrdua de gana «no justifica estar tot el dia menjant».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de Carles Rius (@carlosriosq) el

A més, també ha criticat alguns dels aliments que han recomanat al programa: «En lloc d'aliments ultra processats pro inflamatoris que empitjoren el nostre sistema immune, recomanaria més peix i fruits secs per l'omega 3 antiinflamatori, vegetals frescos, en conserva o congelats per carregar d'antioxidants el cos» és una de les moltes recomanacions que ha llançat el nutricionista i dietista.

A més, també ha criticat la recomanació d'arrebossats i la de beure molta aigua: «Ni molta ni poca, la que necessitis». Al final de la publicació, Carlos Ríos ha llançat un missatge per a tots els seus seguidors: «La meva recomanació per estar més saludable en el confinament: Redueix l'exposició a la TV».

Com ell, han estat molts els experts que han mostrat la seva indignació per les recomanacions de Telecinco.