‘Cuatro al día’ de Carme Chaparro no convenç a l’audiència

El programa de Cuatro es va estrenar el passat 18 de febrer amb només un 2,3% de quota de pantalla

Males notícies per a Carme Chaparro. La presentadora no ha aconseguit fer-se un lloc a la graella televisiva amb l’estrena de ‘Cuatro al día’, que es va emetre el 18 de febrer a Cuatro amb unes xifres baixes d’audiència.

Chaparro emprenia aquest nou projecte amb molta il·lusió i amb ganes d’oferir als espectadors un producte periodístic interessant. De fet, aquestes van ser les seves paraules abans de donar el tret de sortida a l’espai televisiu. «Avui és el dia. Un dels més importants de la meva carrera. Avui es materialitza el salt. Després de 22 anys d’informatius surto de la taula i em faig càrrec d’un plató. Emoció, respecte i responsabilitat».

Actualitat a peu de carrer

D’aquesta manera és evident que l’entusiasme per part de Chaparro va estar present des del primer dia, així com el suport dels seus col·laboradors, els quals es distribueixen per diferents punts de la geografia espanyola amb l’objectiu d’informar sobre els successos més actuals. Tot i això, els espectadors no han donat una bona acollida a ‘Cuatro al día’. Durant la seva estrena va registrar un 2.3% de quota de pantalla, una xifra molt baixa que planteja si la cadena seguirà apostant per aquest espai.

La competència i la franja horària

Potser un dels motius d’aquest fracàs televisiu està relacionat amb el fet que  l’audiència està acostumada a veure a Chaparro en un ambient més formal i no ha acabat de convèncer la seva faceta més dinàmica i propera.

Un altre punt important és la competència, ja que la franja horària que abasteix ‘Cuatro al día’ ja compta amb altres apostes importants a altres cadenes com Telecinco o La Sexta. En aquest sentit, cal remarcar que els espectadors no acaben d’entendre que el programa de Cuatro estigui dividit en dues franges horàries perquè s’emet a les dues del migdia i continua a partir de les cinc de la tarda.

Tot i això, no es descarta que el programa faci un canvi de rumb i aconsegueixi guanyar-se l’estima del públic amb una modificació en els seus continguts o apostant pel format actual. Sigui com sigui, Chaparro té l’experiència i el carisma suficient per donar la volta a aquest fracàs i convertir-lo en un èxit.