YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

David Cantero deixa en silenci Telecinco: «Estic a punt de naufragar»

El presentador dels informatius de Telecinco està travessant un moment complicat

David Cantero durant el fotoreclam del 40 aniversari dels premis ARI a Madrid
David Cantero deixa en silenci Telecinco: «Estic a punt de naufragar» | GTRES

Fa uns dies, David Cantero, una de les cares més conegudes de 'Informativos Telecinco', ens sorprenia revelant que el seu fill gran (Álvaro Berro) és reporter a 'Mediaset'. Avui, però, el periodista s'ha convertit en notícia per una publicació molt contundent que ha portat a terme en les seves xarxes socials.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Exactament ha compartit amb els seus seguidors la tristesa que li embarga a hores d'ara el fet de ser testimoni de determinades actituds i comportaments de part de la societat. I no només pel Coronavirus, que el va portar temps enrere a reaccionar davant els negacionistes, sinó també pels actes vandàlics ocorreguts en els últims dies.

La publicació de David Cantero

En el seu compte d'Instagram és on el presentador s'ha sincerat amb els seus fans, compartint una fotografia de si mateix molt seriós a bord d'un vaixell. Una imatge en la qual se li veu portant-se una mà a la cara en senyal d'incredulitat i desesperança fonamentalment.

Aquesta instantània l'ha acompanyat d'una interessant reflexió i confessió, alhora que comença així: «Últimament, en massa ocasions, em sento a la vora del naufragi. Sento com la meva ànima és arrossegada a les profunditats en contemplar el comportament d'una part significativa d'aquesta societat dement i fallida que fa aigües, que naufraga sense remei».

A això ha afegit: «Poques vegades en la meva ja llarga carrera he sentit tant abatiment davant l'actualitat. Així que puc imaginar el tedi que senten els espectadors quan els hi expliquem el que passa... No es desanimin, vindran temps millors... Sempre passa».

Fortes crítiques a part de la població

En aquests primers paràgrafs de la reflexió, David Cantero ja ha deixat evident que està desil·lusionat amb part dels ciutadans. I és que, des de fa temps, som testimonis del desvergonyiment, la poca responsabilitat i l'egoisme de molts veïns. Així ho hem vist en conèixer joves que fan festes il·legals en plena pandèmia, autoritats que se salten els protocols per vacunar-se primers, polítics irresponsables... i també ho estem observant en els actes vandàlics dels últims dies.

Actes que es presenten com a defensors de la llibertat d'expressió, però que són duts a terme, en gran manera, per joves que els aprofiten per destruir i robar. Precisament tot això és el que el periodista ha manifestat amb la publicació, en la qual segueix dient: «Després d'un llarg any de pandèmia, de misèries i de mort, és dur i inconcebible haver de contemplar una altra vegada la barbàrie, la bogeria i la violència als carrers... Una altra vegada, dia rere dia, realment per res, per res. Potser per una absurda afició a la brutalitat, al caos, a l'anarquia i al malament... A delinquir amb pretextos tan insubstancials i insostenibles que costa creure-ho».

Així mateix, ha afegit: «Alguna cosa ha canviat per a pitjor en l'ésser humà, cosa que ens ha esclatat sense remei, una cosa irreparable que ens devalua i ens envileix com a espècie, encara més... Hi ha dies en què tot em sembla realment un sense sentit...». A més, a aquestes paraules ha sumat: «M'imagino que moltíssima gent també se sent així, sobretot, quan veus que ningú sembla capaç de solucionar res, quan et deixen atònit i desesperançat la inacció, la incompetència i la impavidesa d'aquells que haurien de fer alguna cosa ja, que haurien de fer el que fos de manera extremadament urgent... o tot se n'anirà definitivament a l'orri, per no dir a la 'merda'».

Últimes reflexions

Per finalitzar la seva publicació, David Cantero ha escrit: «Ho sé, no s'ha de generalitzar. Cal esperar que la immensa majoria silenciosa aconsegueixi fer callar tota aquesta cridòria... No ens falta la llibertat d'expressió, el que realment escasseja és el sentit comú, l'educació, la cultura, el seny, la decència, la sensibilitat, el respecte, la responsabilitat, la dignitat, la humilitat i la coherència... ». La seva última reflexió ve a deixar patent que se sent perdut i horroritzat, a parts iguals, per tot el que estem vivint: «No sé a on va el món al qual vam portar als nostres fills. I això em fa molta por...».

Les reaccions a la publicació del periodista

Moltes persones s'han sentit clarament identificades amb les paraules del presentador de 'Informativos Telecinco', ja que mostra d'això és que ha aconseguit reunir més de 10.600 'M'agrada'. I això sense passar per alt que també ha rebut una llarga llista de comentaris, en la qual els internautes donen suport les seves paraules amb missatges com aquests:

  • «Ningú podria descriure d'una forma tan clara i nítida aquesta dramàtica situació que estem vivint sense que ningú faci res».
  • «I dèiem que això de la pandèmia ens faria millors... No hem après res».
  • «No es pot descriure millor. A més, és el sentiment i el trist sentir de molts de nosaltres. Molts ànims i gràcies per fer el que fas i com ho fas».

Comentaris

envia el comentari