David Castillo

David, Jonathan a 'Aída', canvia totalment de vida per cuidar del seu germà malalt

David Castillo va intentar allunyar-se de la televisió després de triomfar amb el personatge de «Jonathan»

La fama és aclaparadora i, fins i tot, efímera si així es desitja. Un cas com el de David Castillo, l'actor que donava vida a Jonathan a 'Aida'. Després d'aquest paper, amb el qual va aconseguir molta popularitat i reconeixement, va intentar allunyar-se del focus mediàtic. 

Es va decantar per una vida tranquil·la, fugint dels mitjans i del protagonisme que havia guanyat a la televisió.

David Castillo era el fill petit de la protagonista, un jove descarat i rebel que va aconseguir guanyar-se l'afecte del públic. Va créixer pràcticament davant de les càmeres, amb 13 anys començava a rodar i no va acabar fins als 22. 

Va tenir l'ocasió de compartir espai amb actors com Paco León, Pepe Viyuela o Carmen Machi. En total van ser 10 temporades i 237 capítols. Des d'aleshores, la vida del jove s'ha orientat a les seves grans passions: la poesia, l'actuació i els viatges pel món.

Abans d'aparèixer a la producció de Telecinco ja havia provat fortuna en 'Ana y los 7', 'Hospital Central' i 'Una nueva vida'. El pas per 'Aida' va resultar ser molt esgotador, com ell havia admès en alguna entrevista.

«Durant anys no vaig voler fer més tele després d'«Aida». No tenia forces. Estava professionalment molt cansat després de treballar sense parar des dels 10 anys», admetia a 'El País'.

A més de la interpretació, on van haver de suportar rodatges maratonians, també havia de treure temps per als estudis.

Va centrar gran part dels seus esforços en el teatre. Va ser escollit per entrar a la Jove Companyia Nacional de Teatre Clàssic. Allà interpretaria 'Pedro de Urdemalas' i 'Préstame tus palabras 2'.

Explicava que era una cosa nova per a ell, acostumat «al teatre contemporani».

En aquesta etapa, també va sorprendre els espectadors. Després d'un temps allunyat dels mitjans, reapareixia a 'Pasapalabra' com a convidat. Ho feia amb un estil més model, amb una cabellera llarga i arrissada, ulleres i barba.

El jove actor també es va implicar al curtmetratge 'Vida a Marte', el 2016, i a la minisèrie de Telecinco 'Los nuestros 2'. No cal passar per alt el seu paper a 'Querer es para siempre'. Hi va participar en 11 capítols, entre desembre de 2018 i març de 2019.

Un dels últims projectes a televisió de David Castillo va ser 'Besos al aire', que es va estrenar a Disney+ el març passat.

David Castillo i les seves aficions

David Castillo té clar que només es bolcarà en aquells projectes que realment l'apassionin. A les xarxes socials mostra una altra de les seves grans aficions, els viatges. Ha compartit a Instagram records de les seves estades a Noruega, Estònia o Cuba.

També reconeix ser un gran aficionat de la poesia, on fa evident la seva sensibilitat. A través de les línies aconsegueix transmetre un gran grapat de sentiments i emocions. La música va ser una altra de les debilitats del jove, que va arribar a interessar durant una època per ser DJ.

Sense cap dubte, la preocupació més gran de David Castillo és el seu germà Javier. Té síndrome de Down i sempre que pot l'ajuda en tot el que necessita. Acostuma a penjar fotos plegats a les xarxes socials. 

Col·labora amb diferents organitzacions sense ànim de lucre que pretenen crear consciència sobre aquesta malaltia. David està molt compromès amb aquest tipus de causes.

Té molt clar cap a on vol orientar la seva vida i el futur. Només escull les feines que li agraden i que el fan ser feliç. Tot això sense perdre de vista les seves altres passions, com la poesia, la música o els viatges.

David Castillo havia aconseguit guanyar-se l'afecte del públic amb la seva maduresa i personalitat.