David Meca en un photocall

David Meca reapareix a la televisió i explica de què treballa ara

El català ha canviat la natació per una altra feina

David Meca ha tornat a la televisió. El nedador de llargues distàncies que va ser tan popular a la dècada dels noranta i dos mil ha reaparegut.

L'última intervenció que ha fet a la petita pantalla ha estat al programa 'Pasapalabra', d'Antena 3. Cada dia, els concursants d'aquest format compten amb la inestimable ajuda de cares conegudes. En aquest cas, David Meca va ser un dels encarregats d'esgarrapar els màxims segons possibles perquè Marian completés 'El Rosco' amb èxit.

Imatge del plató de Pasapalabra quan era presentat per Christian Gálvez a Telecinco
David Meca ha assistit com a convidat a 'Pasapalabra' | Telecinco

I, a part de passar una estona jugant amb les paraules, David Meca ha aprofitat per a parlar una mica sobre la seva vida.

Què se n'ha fet, de David Meca?

Com a esportista, va ser capaç d'aconseguir els objectius més impressionants. Ara, ja retirat, ha trobat una nova manera d'inspirar els altres. Com? Doncs fent conferències de motivació.

David Meca afirma que l'apassiona la seva nova faceta professional. De fet, ha dit que es tracta d'un «somni fet realitat».

L'afició del català per aquest món va començar fa bastant de temps. L'interès per a ser coach motivacional li va venir quan vivia a Califòrnia.

L'exnadador va passar un període de deu anys a Los Angeles nedant i estudiant a la universitat del Sud de Califòrnia. Va ser llavors quan es va adonar que els seus companys, altres esportistes olímpics, es dedicaven a això de fer conferències. Aleshores, David va tenir molt clar que, en el futur, s'hi volia dedicar, i finalment ho ha aconseguit.

Meca està molt satisfet amb aquesta nova feina. Segons ell, es tracta de transmetre als altres els valors que s'aprenen amb l'esport: l'esforç, el sacrifici, el treball en equip i l'èxit.

David Meca nedant en una piscina olímpica
David Meca ara es dedica a fer xerrades motivacionals | Instagram

A més de compartir amb l'audiència la nova professió que té, també ha llançat un missatge clar i contundent. I és que, per a ell, aquest tipus de xerrades motivacionals s'haurien de fer a les escoles i no únicament a les empreses.

«Els que cal motivar, avui dia, són els més joves, i això és una cosa que no fem gaire al nostre país», ha dit el campió de natació.

Així mateix, també ha afegit: «Són els que hem de modelar, i els hem de fer veure que amb feina i esforç es pot arribar on sigui... i amb il·lusió». I ha remarcat aquesta última part: «No podem perdre la il·lusió».

Les gestes de David Meca

Per descomptat, no hi ha ningú més indicat que Meca per a parlar de motivació i superació. Al llarg de la seva carrera, s'ha superat en multitud d'ocasions i ha aconseguit coses impensables.

A més de ser un dels nedadors d'aigües obertes més premiats de tot el món, David s'ha enfrontat a reptes increïbles.

David Meca amb tot de medalles penjades al coll
Al llarg de la seva carrera, David Meca ha aconseguit moltíssimes medalles | Europa Press

El 1999 es va convertir en el primer home de la història que va recórrer nedant la distància que hi ha entre la presó d'Alcatraz i la badia de San Francisco portant grillons.

Aquell mateix any, també va creuar l'estret de Gibraltar amb un temps rècord. Posteriorment, el 2008, va incrementar la dificultat i el va creuar fins a tres vegades consecutives sense descans.

Ja el 2010, David Meca es va atrevir a fer el Camí de Santiago nedant. Es tractava d'una ruta per la ria d'Arousa i el riu Ulla fins a Pontecesures. D'aquesta manera, imitava la suposada travessia per la qual l'Apòstol Sant Jaume va arribar l'any 44 a Santiago de Compostel·la després del martiri a Jerusalem.

Després d'aquell any, el català va decidir posar punt final a la seva impressionant carrera esportiva.