Imatge dels concursants de Supervivientes 2022

El detall vist a 'Supervivientes' que confirmaria la trampa i el concursant protegit

'Supervivientes', al focus de la polèmica

'Supervivientes' va estrenar 'Tierra de nadie' a la graella de Telecinco aquest dimecres passat, 4 de maig, amb Carlos Sobera al capdavant. En la primera entrega, el programa va destacar la polèmica que gira al voltant de com Anuar va ser capaç de fer foc.

Alguns no es van creure que fos capaç de fer-ho en només cinc minuts i l'organització es va pronunciar sobre això. Tot i això, la decisió final no va agradar als espectadors que no van trigar a assenyalar un possible 'tongo'.

Imatge de Lara Álvarez amb alguns concursants de Supervivientes 2022
'Supervivientes' sospita que s'han fet trampes | Mediaset

'Supervivientes' al punt de mira

Els habitants de Platja Fatal feia dies que intentaven aconseguir foc. Tots i cadascun dels participants van intentar per tots els mitjans aconseguir arrestar la llenya que es resistia una vegada i una altra.

Quan la desesperació amenaçava els concursants, de sobte es va fer el miracle. El crit de «foc, foc» es va estendre per tota l'illa i tots van córrer a la foguera. Allà hi havia Anuar, l'artífex d'haver provocat l'element tan desitjat.

▶️ El dineral que cobran cada semana los concursantes de Supervivientes 2022

Malgrat això, les sospites van començar a sobrevolar la bona sort del germà d'Asraf Beno. «Alerta que potser no ha estat aconseguit de la manera legal», va començar dient Lara Álvarez davant la sorpresa de tots.

«Tenim sospites que el foc s'ha pogut originar d'una manera no certament legal», va afegir Sobera. Per intentar arribar a una conclusió, l'organització va decidir ajuntar tots els concursants per esbrinar com Anuar va fer foc en només cinc minuts.

De fet, fins i tot alguns dels seus companys de 'Supervivientes' ho van posar en dubte. «A mi m'estranya molt. Estàvem parlant i de cop i volta, cinc minuts després, perquè això no es fa en cinc minuts, va començar a cridar 'foc, foc'».

«A Anuar en cap moment el vaig veure en cap mena d'intent», va dir Marta Peñate. Arribat el torn del cunyat de Chabelita, aquest va explicar com s'havia aconseguit encendre la flama.

«Necessitava una mica més de gruix i pressionar i amb ajuda del vent vaig aconseguir aquesta flama, estava la brasa i amb ajuda del vent va començar a créixer tot», va argumentar.

'Supervivientes' dicta sentència i les xarxes exploten

Per molt que Platja Fatal defensés que el foc va ser fet de forma legal, des del plató no estaven tan convençuts. «Fer foc sense ajuda de ningú és força dificultós i a més implica un gran esforç i, sobretot, temps», va començar dient Sobera. «Divendres ho vau intentar tres de vosaltres durant una hora i catorze minuts i ni amb aquestes», va afegir.

«Va ser just quan em va dir això Alejandro, vaig arribar a la zona de fer foc, vaig fer servir el cigar, vaig ajuntar dos i vaig començar a donar-li… Va ser de casualitat», seguia defensant-se Anuar. Però el presentador va anar un pas més enllà i va assenyalar Anabel Pantoja com a presumpta còmplice del parany.

Primer pla de perfil d'Anuar Beno, concursant de Supervivientes 2022
Anuar al punt de mira de 'Supervivientes' | Mediaset

Segons va plantejar el basc, hi hauria la possibilitat que la neboda de la 'tonadillera' intentés distreure les càmeres mostrant-se completament trencada. Un fet que ella va desmentir de manera rotunda.

Finalment, 'Supervivientes' va posar fi al debat prenent una decisió dràstica. «Ens sorgeixen diversos dubtes. El Pirata Morgan us vol donar l'oportunitat que demostreu en 24 hores que sou capaços de fer aquest foc de manera legal», va sentenciar.

«Avui haureu d'apagar el foc i teniu 24 hores per tornar-lo a fer», els va traslladar de nou Lara Álvarez.

El debat sobre la legalitat o no del foc es va traslladar fins a les xarxes socials on els usuaris es van mostrar dividits. Alguns segueixen afirmant que hi ha cert tracte de favor mentre que altres asseguren que sí que es va fer trampes.

Així les coses, ara li tocarà a Anuar demostrar si, certament, va ser capaç de fer foc a 'Supervivientes' sense ajuda o, al contrari, va fer una cosa il·legal.