Primer pla de l'actor Álvaro Morte, qui interpreta a 'El Profesor' a La Casa de Papel

El dia en què 'El Profesor', Álvaro Morte, va estar a punt de morir amb 30 anys

L'actor de 'La Casa de Papel' ha recordat la pitjor etapa de la seva vida

L'actor Álvaro Morte, conegut pel seu estimat personatge 'El Profesor' a 'La Casa de Papel', se sent una persona molt afortunada a la vida. I no només pel gran èxit que està tenint en la seva carrera professional, sinó per un episodi molt dur que va poder superar quan només tenia 30 anys.

Aleshores, a l'actor li van diagnosticar un càncer que ell va pensar que podria acabar amb la seva vida. Concretament, es tractava d'un tumor cancerós a la cuixa esquerra que va ser el causant del seu pitjor malson.

Tot i això, ara, amb 46 anys, Morte és capaç de mirar enrere i reflexionar sobre tot el que ha après de la malaltia. La seva felicitat rau a gaudir de cada petit moment i de les persones que més estima a la vida. Una lliçó que ha après del seu càncer i posa en pràctica cada dia, tal com ell mateix ha confessat en la seva darrera aparició pública.

Álvaro Morte se sincera sobre la seva por de morir amb 30 anys víctima del càncer

Durant la seva participació en la festa benèfica que Moët Chandon va organitzar al Teatre Reial de Madrid, 'El Profesor' s'ha sincerat sobre la seva passada experiència en la lluita contra el càncer.

Imatge dels rostres d'Álvaro Morte i la seva parella Blanca Clemente
Álvaro Morte ha tingut una actitud molt positiva davant la vida malgrat la malaltia que va patir | Cedida

El gadità s'ha sincerat com mai abans no ho havia fet, mostrant el seu optimisme i la seva actitud valenta davant la vida. Tan sols tenia 30 anys quan li van diagnosticar un càncer complicat que el va fer témer seriosament per la seva vida.

Encara que els seus metges eren conscients que hi havia un tractament possible per a la seva malaltia, els mals pensaments no van deixar de rondar la seva ment una vegada i una altra.

«Al principi creia que em moriria, que em tallaven la cama, però no ha passat res. Però en aquell temps pensava: 'Si em moro d'aquí a tres mesos, ho puc fer tranquil? He respectat la gent que m'envolta. I qui m'estima? He estat fidel als meus principis?'», qüestionava davant la premsa durant l'acte.

Imatge promocional de La Casa de Papel on apareixen els personatges de perfil
'La Casa de Paper' li ha donat motius per celebrar a Álvaro Morte | La Casa de Papel

Arran d'aquesta experiència, Álvaro Morte va saber que havia de treure una actitud més positiva davant la vida. I és que quedar-se amb els mals pensaments a la ment no servia per solucionar el problema, però la felicitat i les ganes de superació sí que  van ser de gran ajuda en la seva lluita.

«Són esculls que succeeixen a la vida, que en formen part i cal enfrontar-s'hi. Ja està. Crec que cadascú es pot enfrontar a aquesta malaltia com vulgui, com pugui i com el seu cap els ho permeti», assegurava davant dels mitjans de comunicació al Teatre Reial de Madrid.

«Però sí, en aquell moment, a mi em va ajudar a tenir una actitud més feliç, per dir-ho d'alguna manera», confessava l'actor de 'La Casa de Papel'.

La clau per superar qualsevol escull segons Álvaro Morte

Durant l'experiència de la seva malaltia, Álvaro Morte va arribar a passar-ho molt malament. Se sentia sense vida, però va entendre que havia de continuar lluitant i gaudir de cada moment com si fos l'últim.

«Crec que el que és intel·ligent a la vida és saber trobar aquestes coses per les quals brindar i jo en tinc moltes. Jo tinc moltíssim per celebrar. Soc una persona molt optimista i sempre he intentat veure el costat positiu de les coses i de la vida», relatava a l'entrevista.

Pla general d'Álvaro Morte i la seva dona Blanca Clemente a un photocall
Álvaro Morte i Blanca Clemente van tenir dos fills en comú | GTRES

Des de llavors, l'actor gadità no pot evitar agrair i celebrar amb entusiasme els grans regals de la vida. Un d'aquests són León i Julieta, els seus dos fills bessons, el més important a la seva vida juntament amb la seva dona Blanca Clemente.

I és que, més enllà de la fama i l'èxit, tots tres són el veritable motor de la seva vida i junts formen una família feliç i molt unida. «Procuro treure tot el temps que puc per estar amb els meus nans. Vull gaudir-ne tot el que pugui», assenyalava durant la festa de Moët Chandon.