TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

El discurs de Nadal del rei Felip VI no s’emetrà a TV3

La informació sobre la mesura s'ha filtrat dos dies després del 21-D
El rei Felip durant el discurs del dia 3 d'octubre. | CatalunyaDiari.cat

 

La televisió pública catalana no emetrà el discurs de Nadal del rei d’Espanya, Felip VI. L’emissió del parlament del monarca es podrà veure des del canal informatiu de la cadena, el 3/24, segons informa ‘Nació Digital’. No es tracta del primer cop que el monarca es queda fora de TV3, ja ho va fer l’any passat. 

 

  

Segons recull el citat diari, aquesta decisió es fa sota el mateix criteri d’emissió que la cadena va aplicar l’any passat. L’últim cop que el monarca va fer un missatge televisat va ser fa tres mesos, el dia 3 d’octubre. En aquest, el rei es va posicionar sobre el procés d’independència de Catalunya. Durant aquest espai, va acusar el Govern, abans que fos cessat, de «fracturar» la societat catalana i intentar «apropiar-se» de les institucions de Catalunya. 

  

  

 

 

 

Va reafirmar el seu compromís amb la unitat d'Espanya 

A més, el monarca va voler acabar el seu discurs destacant el «ferm compromís de la Corona amb la Constitució i la democràcia». En aquest sentit va remarcar: «La meva entrega a l’entesa i a la concòrdia dels espanyols, i el meu compromís com a rei amb la unitat i permanència d’Espanya».


El monarca espanyol no ha tornat a fer cap missatge més s la televisió per dirigir-se a tots els espanyols sobre el procés i els darrers esdeveniments de la situació política catalana. Tot i això, ell i la seva dona, Letícia, ho han mencionat algunes vegades.

 

El missatge de Nadal s'emetrà tres dies després del 21-D

Tampoc ha fet cap tipus de valoració sobre el resultat dels comicis d’aquest dijous. El missatge de Nadal s’emetrà tan sols tres dies després que l’independentisme mantingués la majoria al parlament, tot i que cap dels partits va ser la força més votada –ja que ho va ser la formació de Ciutadans, encapçalat per Inés Arrimades—. 


 

Imatge de les instal·lacions de TV3 | TV3

 

Enguany no hi haurà missatge de cap d'Any del president de la Generalitat 

De moment, no està previst l’emissió de cap discurs de cap d’Any per part del president de la Generalitat perquè encara no s'ha fet cap investidura, segons explica el citat mitjà. 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris