Disney+ incorpora el català entre els seus idiomes coincidint amb l'estrena de 'Soul'

El servei està disponible des del 25 de desembre

Captura de la nova pel·lícula de Pixar, Soul, estrenada directament a Disney+
Captura de la nova pel·lícula de Pixar, Soul, estrenada directament a Disney+ | Pixar+ Arxiu

La plataforma Disney+ ja ha incorporat el català entre les seves opcions d'idioma coincidint amb l'estrena de 'Soul', la darrera pel·lícula de Pixar Animation, que ha estat doblada amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. El servei està disponible des d'aquest divendres 25 de desembre i es tracta d'una decisió molt aplaudida pels usuaris, tal com es pot comprovar a les xarxes socials.

La conselleria de Cultura de la Generalitat recorda que la incorporació del català com opció d'idioma s'inscriu en el marc de «l'estreta col·laboració» entre la distribuïdora i la Generalitat per impulsar l'oferta i el consum de continguts audiovisuals en català. Des del 2013, Disney ha estrenat en sala 22 pel·lícules en català amb el suport de la Política Lingüística de la Conselleria de Cultura, i a partir d'aquest divendres ofereix a través de Disney+ i en català: 'Soul', 'Espías Disfrazados' i 'Frozen 2'. Està previst que pròximament es produeixi un increment progressiu del catàleg.

La Plataforma per la Llengua, entitat dedicada a promoure l'ús del català, havia reivindicat en multitud d'ocasions la inclusió del català a les produccions de Disney+, arribant a recollir fins a 30.000 firmes. De la mateixa manera, es pretén que altres grans plataformes segueixin el rastre de Disney+ en aquest sentit.

Malgrat això, la plataforma considera insuficients les noves incorporacions a Disney+. En primer lloc, destaca que el català ni tan sols apareix al menú lingüístic principal, per la qual cosa «es continua discriminant la nostra llengua». Si vols trobar-lo, has d'anar a buscar-lo a la secció d'extres de la pel·lícula, malgrat que al menú principal d'idiomes hi ha fins a catorze àudios diferents, com ara el danès o el francès quebequès, que hi apareixen amb total normalitat», tal com destacava en un comunicat ara fa unes setmanes.

Les xarxes celebren la decisió de Disney+

Després de l'estrena de 'Soul' aquest divendres 25 de desembre, molts usuaris han celebrat la decisió de Disney+ d'incorporar el català en el seu catàleg d'idiomes i han demanat que s'afegeixin noves pel·lícules en llengua catalana a la plataforma.


Comentaris

envia el comentari