José Fernando Ortega

El document de José Fernando, el fill d'Ortega Cano, que acabarà amb 'Sálvame'

José Fernando podria ser una de les peces clau per l’enfonsament total del programa

José Fernando és un dels noms que apareixen a la polèmica que gira al voltant de ‘Sálvame’ i la trama policial anomenada anteriorment ‘Deluxe’. I és que el fill d’Ortega Cano s’ha vist perjudicat per les males arts amb què, presumptament, Gustavo González i la direcció es feien amb algunes dades molt importants.

Foto de José Fernando Ortega Mohedano.
José Fernando va tenir un passat conflictiu que va sortir a la llum fa anys | GTRES

Actualment, la investigació continua en marxa i cada dia creix el nombre de víctimes del programa vespertí de Telecinco. Mentre els implicats es defensen, els perjudicats com José Fernando, clamen justícia.

José Fernando i el document privat que mai es va haver de fer públic

Un total de 140 famosos són els que, suposadament, han estat investigats per la direcció de ‘Sálvame’ per intentar treure informació privada. Una informació que sembla que aconseguien gràcies a l'ajuda d'un policia anomenat Ángel Jesús Fernández Hita.

Així doncs, cada famós és cridat al procés d'instrucció que ja ha començat per informar-los que han estat víctimes d'espionatge. Entre ells hi ha José Fernando, fill d'Ortega Cano i Rocío Jurado, que podria abandonar la clínica per acudir als jutjats.

El fill del destre encara està ingressat en un centre de desintoxicació on ja ha complert una mica més de quatre anys. El seu passat força conflictiu així com les seves detencions van ser carn de canó i analitzades en diversos programes del cor.

Ara s'ha sabut que tota aquesta informació que va ser donada en exclusiva per ‘Sálvame’ s'hauria donat a conèixer de manera poc lícita. De fet, és en el qual es basen els investigadors per aclarir el ‘modus operandi’ amb què el paparazzi es feia amb certes informacions.

«Quan volien informació d'una persona, contactaven amb el policia i li demanaven que els mirés tot el que hi pogués haver a les bases de dades policials, com ara denúncies, detencions», expliquen.

José Fernando Ortega
La fitxa policial de José Fernando estava a les mans dels investigats | GTRES

Fins i tot d'alguns famosos van arribar a trobar «informes mèdics», el contingut dels quals no podia ser difós pel dret a la intimitat.

En el cas del germà de Gloria Camila, els seus arrestos i problemes amb la policia van sortir a la llum. A més a més, durant la confiscació de proves, s'han trobat la fitxa policial així com el seu historial de detencions.

Proves més que suficients que posen els implicats en una delicada situació i que compliquen la seva defensa sobre per què tenien al seu poder documentació privada.

▶️ José Ortega Cano admite que lleva muy mal la crisis de su matrimonio

El cas de José Fernando no quadra amb la defensa dels acusats

La investigació policial està donant molta llum sobre la manera de procedir dels sospitosos a la trama ‘Deluxe’, ara anomenada ‘Operación Luna’. Encara que neguin la seva relació amb el policia, hi ha testimonis que el relacionen amb algunes de les cares de Telecinco.

Hi ha molta informació confiscada on destaca documentació molt sensible. Tot i això, els implicats s'emparen en el dret a la informació i a l'ús de fonts policials. Alhora, també assenyalen que Hita investigava per amistat i «per evitar que anessin al programa personatges amb antecedents».

Primer pla de perfil de José Fernando
José Fernando mai es va beneficiar dels seus problemes amb la Justícia | Europa Press

«Aquests famosos s'han lucrat després a ‘Sálvame’ parlant dels seus problemes amb la Justícia», insisteixen els investigats. Un fet que no concorda amb el cas de José Fernando, ja que ni ell ni ningú de la seva família han anat a un plató a parlar dels seus problemes.

Per tant, per què aconseguir la seva fitxa policial i els seus antecedents? Hi ha qui creu que aquesta captació d'informació podria fer-se servir per fer alguna mena d'extorsió. «Advertien» que tenien certa informació que «se silenciava a canvi d'entrevistes o exclusives de tota mena».

No obstant això, tot aquest entramat encara està per confirmar-se, però és clar que ‘Sálvame’ s'enfronta a un problema molt gran que podria suposar la seva fi definitiva.