Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'edifici d'Atresmedia

Dol a Antena 3: perd la vida abans d'hora el locutor 'Cachi'

L'aragonès va estar diversos mesos ingressat a l'UCI

Imatge de l'edifici d'Atresmedia
Dol a Antena 3: perd la vida abans d'hora el locutor 'Cachi' | Catalunya Diari

Julián Torres, més conegut com a 'Cachi', ha mort aquest dilluns 21 de desembre després d'haver estat diversos mesos ingressat a l'hospital. 

Fa unes setmanes, ell mateix va advertir sobre el seu delicat estat de salut: «Em sagna l'estómac i no aguanto cap àpat. No m'aguanto dret, me'n vaig a terra. Tinc uns dolors inaguantables. Gràcies, amics», va escriure a les seves xarxes socials, afirmant també que estava hospitalitzat a l'UCI.

Tot i que l'endemà de compartir aquestes dures paraules, va publicar algunes frases una mica més optimistes en el seu compte de Facebook, els seus seguidors estaven molt preocupats. Encara no sabem quina és la causa que ha posat fi a la seva vida, però ell mateix va deixar molt clar que no estava ingressat per Covid-19: «Gràcies a tots els que m'han donat ànims. No és Covid-19».

Reconegut locutor dels anys 80 i 90

'Cachi' va ser un reconegut locutor de ràdio dels anys 80 i 90, a més de DJ i col·leccionista de vinils. Des que era petit va mostrar interès per la música. «Amb nou anys entrava a les botigues a comprar els àlbums dels seus grups i cantants preferits».

Tal com ell mateix va explicar en una entrevista amb 'Heraldo', va començar escoltant la música dels seus germans grans i de les seves primeres compres, «d'Hendrix, els Byrds; una mica més tard, de Bowie i Lou Reed». Amb el pas del temps, la seva oïda va aconseguir madurar fins a esdevenir un gran caçador de talents musicals.

Va començar estudiant empresarials, però amb tan sols divuit anys va aconseguir treball com a locutor de ràdio. «Vaig entrar a la ràdio i vaig estar dotze anys al servei dels germans Muro. Em van deixar fer el que volia. Tenia un programa anomenat 'El Selector' i em portava de Londres o de la Base Americana molta música», va explicar en una entrevista per a 'El Periódico' d'Aragó.

Va donar a conèixer a Héroes del Silencio

En aquest programa va aconseguir donar a conèixer a bandes musicals com Héroes del Silencio. «No hi havia infraestructures i tampoc hi havia sales», va explicar en l'entrevista per a 'El Periódico'. «Tots els grups estaven a la ràdio i m'enviaven el seu casette. Era un èxit total. Vaig gravar a Más Birras. A Héroes del Silencio els vaig promocionar a la cadena SER. Crec que sí, que el programa va influir de veritat».

«Eren iniciatives estupendes perquè hi havia un parell de sales i tots els grups que venien els coneixíem. Era diferent i no s'havia fet fins aquell moment».

'Cachi' va ser qui va posar en contacte a Héroes del Silencio amb la indústria musical de Madrid. Enrique, Juan, Pedro i Joaquín, els integrants de la banda, sempre han reconegut que el nom del grup se'ls va ocórrer quan van anar a Radio Zaragoza per donar-li una maqueta a Julián Torres.

Va treballar a Radio Zaragoza, en diferents cabines locals d'aquesta ciutat i va presentar programes molt coneguts com 'Sangre Española'. També va conduir 'Radio Ebro' i 'Radio Actividad', aquesta última sota la direcció del realitzador Luis Párraga.

A més, també va ser un fidel defensor de la música aragonesa. «Vaig fer 'Sangre Española' per donar suport a la música d'Aragó. En els anys 80 hi havia, entre les tribus urbanes, grups molt bons de techno, de rockabilly, de punk i de rock».

Actualment, 'Cachi' estava treballant en el grup Atresmedia i els caps de setmana se'l podia trobar venent els seus discos a Linacero Café. Durant els seus últims anys de vida, també va aprofitar les xarxes socials per compartir els seus coneixements musicals.