L'actriu de doblatge Rosa Guiñón

Dol a Catalunya: Mor l'estimada actriu Rosa Guiñón, la veu de Meryl Streep

Rosa Guiñón va ficar-li la veu a grans actrius com Meryl Streep o Julie Andrews

Rosa Guiñón, una actriu de doblatge catalana coneguda per ser la veu de grans actrius com Meryl Streep, Barbra Streisand o Audrey Hepburn, ha mort amb 90 anys. La trista notícia l'ha compartit l'Associació Professional d'Artistes de Doblatge de Barcelona.

Aquesta associació ja esmentada ha volgut compartir un breu comunicat on expliquen que «Se’n va una gran actriu que va contribuir en una època d’esplendor del doblatge i que és part imprescindible de la seva història».

▶️ Així són les espectaculars vistes del nou mirador de Barcelona situat a la Torre Glòries

I és que Rosa Guiñón quedarà a la memòria de tothom, ja que són moltes les pel·lícules que sempre tindran la seva veu. Va començar la seva carrera l'any 1952, interpretant papers secundaris, sovint de personatges sense nom, a diverses produccions. La seva veu va agradar tant que a poc a poc va aconseguir doblar personatges amb més rellevància fins, finalment, ser la veu en castellà de Meryl Streep, Julie Andrews, Audrey Hepburn, Mia Farrow, Ava Gardner, Diane Keaton, Jessica Lange, Barbra Streisand i moltes altres actrius.

Dins de la seva extensa trajectòria, destaca especialment el paper que va tenir dins la pel·lícula de Mary Poppins, ja que Guiñón li va posar veu a la protagonista en la versió catalana del llargmetratge. 

Les xarxes socials s'han omplert de missatges de condol dels seguidors d'aquesta gran actriu, i molts han aprofitat l'ocasió per compartir amb altres usuaris les seves interpretacions preferides de Rosa. D'aquesta forma, es poden llegir missatges com «Ens ha deixat una de les grans! Una immensa actriu de doblatge. Mestra de mestres, Rosa Guiñón». 

Un matrimoni de pel·lícula

Un fet destacable dins de la vida de Rosa Guiñón és que va estar casada amb Rogelio Hernández, un altre conegut actor de doblatge. El seu marit va morir l'any 2011 i es recorda per ficar-li la veu a cares molt conegudes com per exemple Marlon Brando, Paul Newman o Michael Caine. Sense cap mena de dubte, es tracta d'un matrimoni de pel·lícula que serà molt recordat per tots els amants del cinema.