Casimira Vallbé, 'El Foraster'

Dol a 'El Foraster' per la mort de la Casimira, un dels personatges més estimats

L'àvia de 105 anys, va commocionar tot Catalunya amb la seva preciosa història d'amor

Avui, un dels programes amb més èxit de la graella de TV3 està de dol. Ha mort Casimira Vallbé, una dona de 105 anys de Mura, municipi de la comarca del Bages.

El dilluns 10 de gener de 2022, 'El Foraster' va donar el tret de sortida de la nova temporada i ho va fer al Bages, on vam poder conèixer a Casimira Vallbé. Una àvia entranyable de 104 anys, ara ja 105, del poble de Mura.

Vallbé va conquistar a tot Catalunya amb la seva vitalitat i simpatia i, sobretot, en explicar-nos una història d'amor de les de debò, de les que fan posar els pèls de punta, però en el bon sentit de l'expressió.

«Com m'agrada 'El Foraster', sempre ho espero per veure-ho», afirmava la senyora al presentador de televisió Quim Masferrer.

Vallbé va enamorar als espectadors gràcies a la seva naturalitat. Quan Masferrer, impressionat per l'edat de la dona, li expressava que es conservava molt bé, Casimira responia, «estic sorda com una campana, no m'hi veig...». Fet que va provocar les inevitables rialles de l'actor català i del públic.

Una història d'amor verdader

Casimira Vallbé va néixer a Mura, a casa seva, i, malauradament ens ha deixat als 105 anys, encara que sempre serà recordada per una història d'amor commovedora.

L'any 1936, quan encara no havia complert 20 anys, ni ella ni el seu xicot, en Jaume, aquest va haver d'anar a la guerra i, desafortunadament, el van matar.

«Mai m'he volgut casar amb ningú», responia Vallbé visiblement afectada per la mort de la seva parella. «Qui sap on és pobret. Qui sap on el van matar, jo no ho sé on el van matar», declarava emocionada.

▶️ Un petit poble de Catalunya, escollit un dels més bonics de tot Espanya

Va estar molts anys pensant que el seu xicot era viu

En aquella època, no deixaven saber on eren els cossos dels difunts que havien mort en combat. Per aquest motiu, Casimira, va decidir escriure una carta al cap de la brigada d'en Jaume i, aquest, no li va dir que el seu enamorat fos mort.

Així, la dona va estar molts anys pensant que la seva parella encara era viva, ja que el cap de l'home li va dir que estava desaparegut. «No m'ho van dir mai que fos mort, però amb el pas dels anys vaig pensar que sí».

«No vaig poder saber ni on era, ni si era viu o mort i d'enterrament ni pensar-hi». Una trista i commovedora història que deixava sense paraules a Quim Masferrer, ja que amb només 19 anys, la maleïda guerra es va emportar l'amor de la seva vida.

Vallbé va afirmar que hi pensava sovint amb en Jaume, i per aquest motiu va decidir no casar-se, per no oblidar-lo mai.