Primer pla d'Angy Fernández

El drama que Angy Fernández va ocultar durant anys: va pensar posar fi a la seva vida

L'actriu i cantant s'obre en canal i admet que li costa dir que va al psiquiatre

 Angy Fernández, actriu i cantant de 31 anys, s'ha obert en canal al diari 'La Razón', on ha confessat que va patir una depressió molt forta. Fa un temps, ho va revelar a Instagram, i ara ho relata a 'No és depre, és depresión', una sèrie documental per a la web Janssen Contigo.

Angy confessa com es va adonar que tenia depressió. «Em costava aixecar-me del llit. Sentia un buit, tristesa tota l'estona, no sé com explicar-ho. A més, em vaig començar a aprimar molt. Se'm va ajuntar amb què em van diagnosticar celiaquia», revela.

Angy Fernández: «A vegades sentia que si em treia la vida, la gent no patiria»

La jove confessa com va reaccionar la seva mare en saber-ho, tot que Angy creu que ja s'ho imaginava. «No, crec que ella veia que no anava bé la cosa. Li ha tocat viure això amb el meu pare, que ja no hi és, i amb un altre familiar. De fet, em feia pena que la meva mare tornés a passar pel mateix amb mi. Em sentia una mica culpable perquè em veiés així. A vegades sentia que si em treia la vida, la gent no patiria», explica.

Angy Fernández tenyida de pèlroig
Angy ha parlat obertament de la depressió | Instagram

Quan li pregunten si la sèrie pot ser útil en aquest sentit, Angy explica que «no és igual tenir uns dies dolents que tenir depressió. Quan s'allarga en el temps és quan crec que hi ha una alarma que cal atendre», considera.

Angy Fernández parla de la depressió que va patir

«Espero que la gent reconegui que té un problema i demani ajuda, i si ja està fent tractament i veu que no avança, que canviï de terapeuta. És el que em va passar a mi amb una psicòloga, i no perquè no fos professional. Cal intentar no rendir-se, tot i que a vegades en tinguem ganes», confessa.

La protagonista de 'Física o química' és clara a l'hora de parlar de la medicació que pren des de fa temps. «Intento no prendre medicació per a l'ansietat. Prenc coses més naturals, com la valeriana. He estat nou anys prenent pastilles, dues al dia», revela.

«Dir que vas al psiquiatre continua sent un tabú"

«Cal combinar les dues coses. No només anar al psiquiatre, perquè sense una teràpia psicològica, no avances. Els fàrmacs adormen una mica el símptoma de la depressió, però necessites ajuda a part. De fet, el meu psiquiatre m'ho deia: "segueix anant al psicòleg”», afirma a l'entrevista de 'La Razón'.

Fotomuntatge d'Angy Fernández fa uns anys i actualment
El canvi d'Angy Fernández amb el pas dels anys | LND

A més, opina que encara hi ha certs tabús a l'hora de parlar d'aquest tema. «Dir que vaig al psicòleg no em costa, dir que vaig al psiquiatre, sí. És com que et tracten de boja, i no és un sinònim, al revés. He fet el pas d'anar a un metge que m'ajudi a no estar malament, vull seguir amb la meva vida, vull avançar», explica.

Angy Fernández i la seva carrera, plena d'èxits des dels setze anys

Amb només 16 anys, Angy Fernández va saltar a la fama el 2006 amb 'Factor X', i va ser una de les grans favorites de l'edició, tot i que va guanyar María Villalón. El 2008 va treure el seu primer disc i va debutar com a actriu a la sèrie 'Física o química'. Ella era Paula, un dels personatges més estimats pel públic.

El 2011 va participar a la primera edició de 'Tu cara me suena', el 2013 va concursar a 'Splash, famosos al agua' i un any més tard, a 'Pequeños Gigantes'.

També va ser col·laboradora de 'Todo va bien', a Cuatro. El 2015 va ampliar el seu currículum debutant com a presentadora a 'Comedy Central' i el 2016 va concursar al programa 'Levántate All Stars' de Telecinco amb la seva germana, Irene.

Aquests últims anys, ha treballat al musical 'La Llamada' i a les sèries 'Bajo la red' i 'Amar es para siempre'. I a finals de 2020 va estrenar 'Física o química: El reencuentro'. La sèrie més recent en què ha participat és 'Pequeñas coincidencias', i actualment forma part de l'elenc del musical 'Kinky Boots'.