Esperanza Garcia ha perdut el recurs contra Hisenda

Duríssim cop per la vident Esperanza Gracia

Esperanza Gracia, enfonsada després que s'hagi rebutjat el seu recurs contra la resolució d'Hisenda sobre la seva regularització fiscal

Esperanza Gracia s'ha endut un cop dur aquest dimecres 29 de setembre. Coneguda per tots per les seves prediccions astrals a Telecinco, s'ha despertat aquest matí amb la notícia més desagradable que podia rebre. La Justícia ha fet enrere un recurs interposat per ella després de ser reclamada per l'Agència Tributària per la seva activitat fiscal irregular.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha desestimat el recurs presentat per Esperanza Gracia contra la Resolució del Tribunal Econòmic Administratiu Regional de Madrid. Li reclamaven a l'astròloga més famosa de la televisió una regularització fiscal per l'Impost de Societats del 2010 i el 2011.

Esperanza Gracia rep un dur cop de la justícia madrilenya

Segons recull la sentència, que recull 'Vozpópuli', Esperanza Gracia és administradora única i accionista majoritària —el 90% de l'capital— d'una societat. En els exercicis 2010 i 2011 va declarar uns ingressos nets de 297.112,70 euros i 422.548,77 euros. Segons Hisenda, aquests ingressos de Gracia estan vinculats amb les activitats professionals «en què l'element essencial de la prestació del servei era la intervenció de la seva sòcia majoritària i administradora única».

A més, la vident hauria declarat en l'IRPF de 2010 i 2011 retribucions «notablement inferiors» als ingressos aconseguits per l'entitat. Així, les xifres ascendeixen a 72.000 euros el 2010 i 74.057,14 euros el 2011 en qualitat de rendiments de la feina. En aquest sentit, l'Agència Tributària considera que la totalitat de les activitats desenvolupades per l'entitat hauria d'haver estat de 194.739,73 euros el 2010 i 342.253,79 euros el 2011.

Els contractes eren de diferents entitats

Amb tot, «tal com es desprèn de les factures emeses per l'actriu i dels contractes subscrits entre la societat i tercers, les activitats empresarials eren serveis prestats en la seva totalitat» per Esperanza Gracia. «Aquests serveis van consistir en l'elaboració de cartes astrals i horòscops, de manera que eren serveis personalíssims», exposa l'Agència Tributària.

Al seu torn, posa el focus en què la societat no aporta cap valor afegit a les activitats dutes a terme. Com es factura a través d'una societat limitada, la factura fiscal de la comunicadora era més reduïda. El TSJM, que recull els arguments d'Hisenda, exposa que «tots els contractes que es van concertar amb les diferents entitats, dels quals es van derivar els ingressos que han donat lloc a la regularització tributària, van tenir com a finalitat el desenvolupament professional de l'activitat» d'Esperanza Gracia.

La sentència contra Esperanza Gracia no és ferma

«L'important era la presència de la mateixa i que el seu nom i actuació professional estigués darrere d'ells. Com ja hem assenyalat tantes vegades en recursos similars (...), es tractava de serveis personalíssims. I la societat no afegia o aportava cap valor afegit», diu el text. Així mateix, Hisenda retreu que Gracia i el seu marit es dedueixin altres despeses.

Per exemple, la reparació i conservació d'un Mercedes i compres de roba. També maquillatge, factures de centres comercials, restaurants, taxis, tractaments mèdics o menjar. Per ara, la sentència contra Esperanza Gracia no és ferma. Per tant, els advocats de l'astròloga poden presentar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem.

Aquest cas s'afegeix al llistat de famosos que han perdut als tribunals contra Hisenda per facturar els seus treballs a través de societats. Així, aconseguien una rebaixa fiscal. Alguns d'ells han estat El Gran Wyoming o Núria Roca.