IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Sanchis diu que Rahola no és cap «puntal de TV3»

El director de la televisió pública catalana ho va explicar divendres a la comissió de control de la CCMA

Pilar Rahola
Pilar Rahola, col·laboradora de TV3, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

«El diari 'La Vanguardia' considera Pilar Rahola un dels seus puntals i referents, però nosaltres, a TV3, no la considerem com un puntal ni referent». Amb aquestes paraules es va expressar el passat divendres, dia 22 de maig, el director de la televisió pública catalana, Vicent Sanchis, durant el desenvolupament de la comissió de control de la CCMA —per via telemàtica— del Parlament de Catalunya.

Quedava clar, doncs, que amb paraules de Sanchis, Pilar Rahola no és una estrella ni un referent de TV3. La resposta venia a tomb d'una pregunta del diputat de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, atacant les opinions de Rahola a programes de la Televisió de Catalunya. «Vostè s'imagina a una analista de capçalera amb espai fix a RTVE tractant de 'bavós' i 'catalanista ranci' a Quim Torra o a Oriol Junqueras? S'imagina un equivalent de Rahola a TVE?», va preguntar. Sanchis va respondre negant la premissa de Martín Blanco i refutant que Rahola sigui una analista «de capçalera»  com havia apuntat el diputat de Ciutadans.

Vora 17.000 euros anuals per mitja hora de televisió a la setmana

Val a dir, però, que les dades econòmiques contradiuen de ple el desmentiment que va fer Vicent Sanchis. Pilar Rahola ha estat, al llarg dels últims anys, una de les col·laboradores externes més ben pagades de TV3. Durant l'any 2019, qui va ser diputada d'ERC a Madrid durant els anys 90, va facturar 52.500 euros per intervenir de dilluns a dijous al programa de tardes 'Tot es mou', que dirigeix Helena García Melero.

Les intervencions eren d'entre deu i quinze minuts, i l'elevat sou la va convertir, l'any passat, en la col·laboradora més ben retribuïda de la cadena. Enguany, Rahola 'només' apareix dos dies a la setmana, per intervencions de la mateixa estona, per les quals percep 16.800 euros anuals. Val a dir que Pilar Rahola també té quota setmanal cada dissabte a 'Preguntes freqüents', però la seva retribució no és pública perquè corre a càrrec de la productora del programa, Mediapro.


Comentaris

envia el comentari