Primer pla d'Elsa Pataky.

Elsa Pataky, sense paraules en confirmar-se una mort dolorosa i propera

Elsa Pataky, sense paraules després d'assabentar-se de la pèrdua de Rosa Mariscal

Elsa Pataky plora la pèrdua d'una de les seves companyes de professió, amb la qual va coincidir a l'exitosa sèrie de TelecincoHospital Central. Parlem de la mort, als 52 anys, de Rosa Mariscal, una de les actrius més conegudes de la televisió nacional a principis dels 2000.

Elsa Pataky s'ha quedat en xoc després de conèixer la mort de la famosa que va estar treballant a aquesta sèrie de Telecinco durant sis temporades. Durant aquests anys, Mariscal va coincidir amb Elsa Pataky en dos capítols de la sèrie. El cas és que la seva mort ha provocat un gran xoc entre els que la coneixien.

Imatge d'Elsa Pataky.
Elsa Pataky no es creu encara que Rosa Mariscal hagi perdut la vida | Europa Press

Elsa Pataky va fer de 'Maribel' en els episodis Relaciones difíciles (Temporada 1, capítol 4) emès el 21 de maig de 2000. I també la vam poder veure a En la cuerda floja al següent capítol, emès el 28 de maig de 2000.

Elsa Pataky s'assabenta de la dolorosa mort de Rosa Mariscal

Mariscal va interpretar una pediatra durant els primers 80 episodis de les sis temporades, que van aconseguir gairebé un 30% de share.

Les audiències es van disparar en aquell moment fins als 4.000.000 d'espectadors. Rosa va estar en aquesta producció entre els anys 2000 i 2003, però finalment el seu personatge va acabar sent retirat.

Rosa Mariscal a Hospital Central
Rosa Mariscal, durant la seva etapa a Hospital Central, entre l'any 2000 i 2003 | Mediaset

El seu personatge ens va deixar una de les relacions més mítiques amb el doctor Vilches, però aquesta va decidir anar-se'n a viure al camp amb una cosina per començar una nova etapa. Recordem que fa uns mesos l'actor que encarnava el doctor Vilches va morir a causa d'un infart als 64 anys. Altres actors de la sèrie que van morir en els últims anys van ser José Conde o Arturo Arribas.

▶️ 4 actores de Hospital Central que han muerto demasiado jóvenes

La Unión de Actores i Actrices va comunicar la trista notícia aquest divendres a través del seu compte oficial de Twitter.

«Mor l'actriu Rosa Mariscal als 52 anys. La capella ardent de la intèrpret estarà a la sala 39 del Tanatori Sud de Madrid a partir de les 12:30. Des de la Unión de Actores, el nostre condol més sincer als familiars i amics de l'actriu», deia el missatge, que ha rebut nombroses respostes en forma de condol.

Elsa Pataky diu adeu a una cara molt coneguda de la ficció espanyola

A banda d'aquesta sèrie, també vam poder veure a Rosa Mariscal a Periodistas, Siete vidas, La otra familia, Tío Willy oSeñor Alcalde.

Alhora, Mariscal també va provar sort al món del cinema. Els papers més notoris van ser els que va protagonitzar a Cuando vuelvas a mi lado,de Gràcia Querejeta o Amor, curiosidad, prozak y dudas, de Miguel Santesmases.

L'actriu també es va deixar veure en l'àmbit dels curtmetratges i va treballar en diversos, com Aliento o Limbo. Però, els majors reconeixements que se li van donar a Mariscal van arribar del món del teatre, en què va guanyar diversos premis.

Rosa Mariscal a un photocall
Rosa Mariscal ha mort aquest divendres 22 d'abril | Europa Press

L'any 2001, la Rosa es va emportar el Premi Palmarès a Millor actriu pel curt ¿Y si se lo digo? al Festival de Màlaga. A més, Mariscal va aconseguir una especial menció del jurat al costat d'Esther Ortega, Silvia Marsó i Pilar Punzano per la pel·lícula de Santesmases.

Quan va deixar la sèrie que la va portar a la fama, no s'han sabut gaires coses sobre la seva vida personal. Va ser una actriu que es va voler allunyar en certa manera de la fama, i el seu objectiu sempre va ser viure a l'ombra, fora del focus mediàtic.

On sí que vam poder veure l'actriu va ser a les sèries Cuéntame como pasó o Servir y proteger, encara que la seva actuació va ser testimonial i gairebé no va tenir cap repercussió.