Enderroquen l'escola abandonada on es va gravar 'Merlí'

L'edifici havia patit diverses ocupacions des del 2012

Imatge de l'exterior dels estudis de TV3
Enderroquen el plató d'una de les exitoses sèries de TV3 | TV3

L'edifici que es va convertir en l'emblemàtica escola de l'exitosa sèrie catalana de TV3 'Merlí' desapareixerà. L'edifici de l'escola Menéndez Pidal, que porta en desús des del 2012 serà enderrocada després que la comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona hagi aprovat el projecte, segons avança 'Metrópoli Abierta'.

L'antiga escola, situada al barri barceloní de Sant Genís dels Agudells, havia estat ocupada, després de la gravació de la sèrie, i s'havia convertit en un amagatall de lladres que es dedicaven a cometre furts violents en cases de la zona alta de la ciutat o al metro en zones turístiques. A més, els Mossos d'Esquadra identificaven ara fa un any 119 persones que s'allotjaven a l'edifici i en detenien dues per requeriments policials i judicials.

Una residència d'estudiants i 25 habitatges públics

El projecte aprovat està relacionat amb la modificació del Pla General Metropolità, segons recull el mitjà citat anteriorment, motiu pel qual la parcel·la que ara ocupa l'escola no quedarà buida i es construirà una residència d'estudiants amb capacitat per 500 residents.

A part de la residència, que serà de titularitat privada tot i que el 40% de les places tindran un preu concertat, el projecte també contempla la construcció de 25 habitatges públics i un equipament del barri del qual encara se'n desconeix l'ús. Es preveu que les obres tinguin una durada aproximada de dos anys i mig.


Comentaris

envia el comentari