Enric Hernández, exdirector d''El Periódico', nou cap d'informatius de TVE

El català substituirà a Rosa María Mateo, després d'una temporada amb cotes d'audiència molt baixes | David Valcarce substituirà a Eladio Jareño al capdavant de la televisió estatal

Enric Hernández TVE
Enric Hernández passa a ser el cap dels Informatius de TVE | Twitter (@CATzona_com)

David Valcarce, fins ara director d'Operacions de Televisió Espanyola, serà el nou director de TVE en substitució d'Eladio Jareño. Enric Hernández, exdirector d''El Periódico de Catalunya', ocuparà la direcció d'Informació i Actualitat de RTVE, una figura de nova creació que s'encarregarà de coordinar la informació entre els diferents canals i emissores de RTVE. En paral·lel, Víctor Sánchez, fins ara director de l'àrea Tècnica de TVE, es posarà al capdavant de l'àrea d'Operacions. L'Administradora Provisional Única, Rosa María Mateo, ha informat d'aquests nomenaments als consells d'informatius de RTVE.

Direcció d'Informació i Actualitat

Enric Hernández, de 50 anys, llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, assumeix el càrrec de director d'Informació i Actualitat, figura que, segons el comunicat de TVE, «ja existeix en altres televisions públiques de referència, com la BBC».

Enric Hernández va ser director d''El Periódico' des de 2010 fins a maig de 2019. Abans, el 2009, havia estat director adjunt d''El País' i responsable de la seva edició a Catalunya. Hernández ha estat vinculat a RTVE com a analista de 'Los Desayunos' de TVE i tertulià de RNE. Entre 1992 i 2008, va ser cronista polític a Madrid del diari 'Avui' i 'El Periódico'.

Hernández, com a director d''El Periódico', va muntar una campanya contra els Mossos d'Esquadra en aquest mateix diari —en el moment quan el Grupo Zeta encara no havia venut el diari al Grup Moll—. Quan va haver-hi el canvi de propietaris, els nous cas d''El Periódico' el van cessar del seu càrrec. Ara, com a nou coordinador del 'Telediario' de TVE, el seu nou cap serà David Valcarce.

David Valcarce TVE
David Valcarce, nou director d'RTVE | Twitter (@FormulaTV)

 

A la cadena des del 1978

David Valcarce, de 62 anys, és enginyer superior de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Madrid i ha desenvolupat la seva carrera professional a TVE. Entre els seus reptes hi ha la modernització i adaptació a les noves necessitats tecnològiques i operatives.

Valcarce va entrar a RTVE per oposició el 1978. Ha estat responsable del desplegament tècnic en grans esdeveniments de TVE, com els Jocs Olímpics de Sydney, Atenes, Pequín, Londres i Rio, casaments reals, proclamació del rei Felip VI i visites papals a Espanya.

Des de 1987 ha ocupat càrrecs de responsabilitat amb els diferents equips que han estat al capdavant de RTVE. Ha estat cap i coordinador de Projectes d'Aplicacions Tècniques, cap del Servei d'R+D i Mètodes, cap de Planificació de Recursos d'emissió, sotsdirector de Manteniment Tècnic de Torrespaña, sotsdirector de Mitjans Tècnics de Producció, sotsdirector d'explotació de Mitjans Tècnics, director de Mitjans i, des de 2017 fins a l'actualitat, director d'Operacions.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari