Muntatge de Paolo Vasile amb Carlos Sobera

Carlos Sobera podria quedar-se sense feina després del seu error

Carlos Sobera ha apostat fort i la seva carrera televisiva podria estar a punt d'acabar-se

Carlos Sobera ha aprofitat amb moltes ganes l'oportunitat que li ha plantejat Mediaset. El presentador basc és la nova estrella televisiva de la cadena de Fuencarral. Amb 61 anys, és la cara més visible de Telecinco i ha acceptat (o ha hagut d'acceptar) l'encàrrec de Paolo Vasile.

'Quién quiere ser millonario?' o 'Atrapa un millón' eren programes en què Sobera es trobava molt còmode. Formats senzills, blancs (sense llàgrimes, ni crits, ni tensió) que li van donar la imatge de bonàs i afable que encara avui manté.

Carlos Sobera somrient vestit de rosa
Carlos Sobera, la nova aposta de Mediaset per als realities. | Cedida 

No obstant això, la calma i els somriures no venen gaire i l'univers Mediaset virava a marxes forçades cap a l'escàndol i la polèmica. Els realities evolucionaven i la cobertura dels temes del cor es feia més agressiva i emocionalment intensa.

Sobera se situava en un dels «recessos de pau» que encara queden a la televisió actual, 'First Dates'. El programa de Cuatro ja fa gairebé sis anys que està en antena, amb una audiència estable i fidel, i Carlos Sobera n'és la imatge amable, simpàtica i agradable.

Carlos Sobera es passa als realities

La crisi d'audiència a Mediaset és evident i, per això, la proposta que rep Sobera és temptadora, alhora que enverinada. Cal fer un pas endavant per diversificar les cares.

Jorge Javier Vázquez ja satura una mica, Carlota Corredera i la colla de 'Sálvame' no remunten i valors d'abans com Mercedes Milá no volen tornar.

Es va provar Sonsoles Ónega, sense èxit. Toñi Moreno no acaba d'agradar a l'audiència i Jordi González ja està esgotat i de sortida. Després de demostrar que es mou bé gestionant les llàgrimes en directe amb 'Volverte a ver', Carlos Sobera és l'elegit i 'Secret Story 'la prova de foc definitiva .

Sobera s'ha posat al capdavant de les gales principals del primer reality amb persones anònimes que Telecinco ha estrenat després de la crisi de 'Gran Hermano'. Per això, lògicament s'ha hagut de desprendre de la nena dels seus ulls que és 'First Dates'.

Jesús Vázquez
Jesús Vázquez, nova cara de 'First Dates Crucero'. | GTRES 

Ja es va provar una edició de migdia del programa de cites de Cuatro amb Jesús Vázquez al capdavant. Vázquez és un altre dels presentadors que s'ha mantingut apartat dels enrenous del cor.

Després de força temps sense treballar, va liquidar definitivament 'Mujeres y Hombres y Viceversa' i no aconsegueix que 'Idol Kids' faci ombra a 'La Voz Kids'.

Ara li han donat una última oportunitat perquè la seva carrera a Telecinco remunti i es tracta de 'First Dates Crucero'.

S'estrena el dilluns, 21 de febrer, a Cuatro, a la mateixa franja horària que fins ara ocupava 'First Dates'. Si la cosa funciona i manté el tipus com fins ara ha aconseguit el 'First Dates' de Sobera, podria produir-se el canvi definitiu.

Aquest canvi significaria que Jesús Vázquez es queda definitivament amb les noves temporades de 'First Dates' i Sobera juga la batalla principal de Telecinco.

'Secret Story' no aconsegueix els resultats d'audiència esperats

Tot i això, aquest canvi de cromos tan arriscat pot ser el gran error de Carlos Sobera. Tampoc és que hagi tingut gaire marge d'elecció, coneixent com funcionen les coses a Mediaset.

Imatge del plató de Secret Story d'anònims presentat per Carlos Sobera
'Secret Story' no remunta les pobres dades d'audiència. | Mediaset 

'Secret Story 2' ha registrat un únic rècord d'audiència des que va començar ja fa un mes. Va ser a la gala d'aquest dijous 17 de febrer. Va liderar per poques dècimes davant Antena 3, però amb un breu 11,7 % de share.

Poc per celebrar. Tot i que el càsting de participants anònims no és dolent i que Carlos Sobera posa tota la carn a la graella, encara punxen.

Les cartes s'han jugat. Si Jesús Vázquez i el seu creuer de l'amor mantenen el tipus i si Carlos i el seu reality sobre secrets no remunta, es podria confirmar el pitjor per a ell. Sense retorn a Cuatro i la banqueta de Telecinco a esperar temps (o programes) millors.