Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

'Espejo Público' treu imatges de les furgonetes que han traslladat els presos

Es pot veure com són per dins els vehicles de la Guàrdia Civil
Susanna Griso en una imatge d'arxiu | Antena 3

 

El trasllat dels presos independentistes ha centrat l'atenció de tots els mitjans catalans, però també nacionals. S'han dedicat portades de diaris, connexions en directe, i molts minuts de tertúlia al voltant de la decisió de Pedro Sánchez sobre la reubicació en centres penitenciaris de Catalunya. 

 

Com era d'esperar, Susanna Griso també ha volgut aprofitar l'apropament, amb encara més motiu, tenint en compte que la seva rival als matins, Ana Rosa Quintana, està de vacances. El seu programa, 'Espejo Público', ha volgut anar més enllà de les imatges exteriors del trasllat, i ha mostrat, en exclusiva, l'interior de les furgonetes de la Guàrdia Civil en les quals els presos han arribat a Catalunya. 

 

Interior de la furgoneta que ha traslladat els presos a Catalunya | Twitter (@EspejoPublico)

 

Susanna Griso: «Allà van els presos polítics catalans»

Abans de mostrat les imatges, el programa ja advertia que s'ha tractat d'un trasllat «penós», i que els presos no han tingut cap luxe a l'interior de les furgonetes. «És un trasllat penós, tan penós com el de qualsevol altre pres. Tan sols poden portar menjar i una ampolla d'aigua. També medicaments», han assegurat al plató. 

 

'Espejo Público' ha aconseguit unes imatges exclusives de l'interior del vehicle | Twitter (@EspejoPublico)

 

La presentadora, Susanna Griso, no ha amagat la seva sorpresa, ja que, tal com ella mateixa ha assegurat, mai havia aconseguit veure un vehicle d'aquest tipus per dins. «Que curiós, mai havia vist una furgoneta per dins», ha començat dient la catalana, que també ha afegit que «allà van els presos polítics catalans». «Ai, els polítics presos, perdoneu-me», s'ha corregit ràpidament. 

 

Els col·laboradors han titllat el trasllat de «penós» | Twitter (@EspejoPublico)

 

«La seva seguretat és el primordial»

En el programa també hi havia un habitual col·laborador, especialista en aquest tipus de temàtiques, que ha descrit el trasllat dels presos com si es tractés d'una pel·lícula. «La seva seguretat és el principal. El model de vehicle de la Guàrdia Civil té un habitacle per al funcionari, i per qüestions de seguretat porten aire condicionat i seients de plàstic, perquè un altre pres no els deixi un objecte punxant o perillós», ha explicat. 

 

Els presos tan sols han pogut portar menjar, aigua i medicaments durant el trajecte | Twitter (@EspejoPublico)

 

Sigui com sigui, les imatges ha tingut moltes reaccions a les xarxes socials. Entre els usuaris que han deixat comentaris hi havia certa indignació, i han estat molts els que han considerat que no hi havia res noticiable en ensenyar l'interior de les furgonetes.