Évole: «No vull la independència, però sí un reconeixement per a Catalunya»

El segon programa de la nova temporada de 'Salvados' serà una reconstrucció de les hores prèvies a la declaració unilateral d'independència de l'any passat

Imagen de archivo de Jordi Évole.
Jordi Évole ha assegurat que el que vol per a Catalunya és un «reconeixement diferenciat»  | Cedida

Aquest diumenge 'Salvados' ha tornat a LaSexta després d'una llarga temporada de vacances. Molts espectadors esperaven amb ganes la tornada de Jordi Évole, però, de ben segur que el programa més esperat del 'Salvados' no ha estat el d'aquest diumenge, sinó el que s'emetrà la pròxima setmana.

El segon programa de la temporada es diu 'El dilema. Crónica de dos rupturas', i es tracta d'un espai en el qual Évole farà una reconstrucció de les hores prèvies a la declaració unilateral d'independència (DUI) que es va fer l'any passat a Catalunya. Amb motiu de la promoció d'aquest programa, el periodista ha parlat del tema amb el 'Diario de Sevilla', on ha confessat que a ell li agradaria que es donés «un reconeixement diferenciat per a Catalunya».

Defensa un referèndum però no la independència

Évole assegura que hi ha hagut dues ruptures, «la que va haver-hi dins de Catalunya i la de Catalunya amb el la resta d'Espanya», és precisament per això que el programa dedicat a la declaració d'independència es diu: 'El dilema. Crónica de dos rupturas'.

Sobre el tema català ha confessat certes coses, de fet, el periodista s'ha atrevit a valorar l'actual situació. «Està millor si comparem el clima entre un octubre i un altre. Hi ha certa intenció per solucionar la situació, encara que serà difícil mentre uns diguin 'referèndum' i els altres 'no, no i no'».

Jordi Évole en una entrevista amb Carles Puigdemont a 'Salvados'
Jordi Évole en una entrevista amb Carles Puigdemont a 'Salvados' | LaSexta

 

Una de les confessions més grans que ha fet és afirmar que, tot i que ell no està a favor de la independència, sí que considera que el territori català necessita una distinció especial de la resta de Espanya. «Jo no vull la independència de Catalunya, però sí que voldria un reconeixement diferenciat per a Catalunya», ha dit.

Unes paraules a les quals ha afegit: «Les vies de solució passen perquè destaquem el punt positiu de l'altre. Jo he viatjat per tota Espanya i defenso un referèndum per a Catalunya i ningú ho ha percebut amb hostilitat. Em sento molt estimat a tot arreu i puc donar la meva opinió de manera lliure».

Évole, cansat de la lluita entre Espanya i Catalunya

«Això de destacar constantment la part dolenta de l'altre no és precisament positiu. És bo buscar un enemic comú, però contribueix poc al diàleg. Hem de conèixer-nos millor. Hi ha tertúlies molt crispades, portades molt tremendes. Tots hauríem de baixar el llistó», assegura el periodista sobre la relació Catalunya-Espanya.

I és que, per a Évole, aquesta lluita ja hauria d'acabar: «El procés ja té moltes temporades i aquesta sèrie necessita un final. En tota negociació totes les parts han de cedir. El polític valent és aquell que li diu als seus el que no volen sentir. Jo per acabar aquesta sèrie diria que tot va ser un somni d'Antonio Resines», acaba dient Jordi Évole en referència al conegut final de la sèrie, 'Los Serrano'.


Comentaris

envia el comentari