IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'exdiputat del PP, Sergio Santamaría, denuncia TV3 a la Unió Europea

Acusa la televisió pública de fer tertúlies desequilibrades, insultar els espanyols i estar al servei del govern

TV3 es planteja prescindir de la telenovel·la 'Com si fos ahir'
Imatge dels estudis de TV3 | CCMA

Sergio Santamaría, diputat del PP al Parlament entre 2012 i 2015, ha denunciat TV3 a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu. En l'escrit presentat es detallen tot un seguit «d'irregularitats» que s'haurien produït en els darrers anys i que mostrarien la «falta de pluralitat» i el fet que la televisió pública catalana estaria «al servei del govern de torn».

Entre els fets que apareixen a la llista apareixen la crema d'un exemplar de la Constitució a 'Els matins' per part de la periodista Empar Moliné o que Laura Rosel presentés un programa de 'FAQS' amb una samarreta on hi havia dibuixada la cara de Puigdemont.

A més, Santamaría també assegura que s'insulta als espanyols «emparats sota una suposada llibertat d'expressió», acusant el presentador de 'El foraster', Quim Masferrer, de dir que els espanyols eren «una banda de lladregots sarnosos i cabrons de merda».

Una programació poc imparcial

L'exdiputat del PP també denuncia «la falta de neutralitat» en els informatius i les tertúlies de TV3 i el 3/24. A més, apunta que no s'ha emès cap documental sobre la unitat d'Espanya mentre se n'han emès uns quants com 'Adiós, España', 'Hola, Europa' o '1-O' a favor de l'independentisme.

En aquest sentit, Santamaría també diu que l'any 2016 Societat Civil Catalana va realitzar una entrevista a TV3 mentre ACN i Òmnium en van fer 51. A més, es queixa del fet que les entitats cíviques a favor de la independència haurien aparegut en 175 ocasions als informatius i SCC només ho hauria fet quatre vegades.

Vicent Sanchis i Mònica Terribas, assenyalats

La denúncia presentada per Sergio Santamaría també apunta a determinats noms propis dels mitjans de comunicació públics de Catalunya. Segons l'exdiputat del PP, el director de TV3, Vicent Sanchis, és una «clara ingerència política en l'estructura dels mitjans de comunicació públics». En aquest sentit, assegura que els treballadors de la cadena van afirmar quan va ser nomenat director que «no era un bon senyal per la independència professional, la pluralitat i l'obertura de la CCMA a tota la societat».

D'altra banda, Mónica Terribas també figura com un dels grans problemes dels mitjans de comunicació públics catalans. A l'informe presentat a les autoritats europees es denuncia que l'any 2015 la periodista «va emetre judicis de valor i posicionaments personals en qüestions polítiques» i l'any 2017 «va delatar moviments policials» i va ser sancionada per la Junta Electoral «pel seu to partidista i electoralista».

El director de TV3 Vicent Sanchis
El director de TV3 Vicent Sanchis | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari