Els concursants d'Operación Triunfo 2020 amb el presentador Roberto Leal

Una exjurat d''Operación Triunfo' assegura que tot el que es veu al programa és fals

La polèmica torna al programa després de destapar-se que els nominats estaven pactats amb antelació

'Operación Triunfo' compleix 20 anys. Després de més de dues dècades formant a joves anònims perquè es converteixin en estrelles, encara se segueixen revelant secrets i intrigues del programa.

 

Durant aquests 20 anys, han sigut molts els membres del jurat que han creat polèmica per la seva forma de valorar als concursants, el seu tarannà, les seves sortides de to, la seva duresa, etc.

 

Podem recordar Risto Mejide i les seves dures valoracions, o més recentment a Mónica Naranjo, que no tenia pèls a la llengua a l'hora de valorar els concursants.

 

 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

 

 

Molts d'ells han parlat posteriorment sobre el seu pas pel programa, i no de manera positiva. Per la seva banda, la cantant va afirmar un temps després d'haver abandonat el programa que el format li semblava «un conyàs» i «ranci», deixant patent que no guarda un bon record d'aquesta experiència.

 

Però Naranjo no ha estat l'única a pronunciar-se en contra d'aquest format, ja que ara una altra exmembre del jurat s'acaba de despatxar a gust explicant els secrets d''OT'.

Coco Comín acusa el programa d'engany

Coco Comín, coreògrafa i dramaturga que va ser jurat d''Operación Triunfo' en les edicions de 2008 i 2009, ha criticat sense embuts al 'talent show' en la seva última entrevista. Així, ha afirmat que el programa «està ple de mentides» i que tot estava pactat.

 

Davant aquestes paraules, Comín ha obert la capsa dels trons i ha afirmat que a 'OT' tot estava pactat, i que la direcció del programa obligava en el jurat a nominar o salvar.

 

De fet, la coreògrafa s'ha mostrat contundent i molt clara al respecte: «Quan vaig ser jurat d''Operación Triunfo', vaig haver d'eliminar a Pablo López. Em va tocar fer-ho i no volia».

 

«Aquestes eleccions te les manen perquè et diuen: 'tu avui elimines a aquest i Risto elimina a aquest altre', abans de veure l'actuació. Per això no m'agrada gens. Jo, com a mestra, penso que no té cap sentit i quan vaig haver d'eliminar a Pablo López no tenia arguments per dir que ho havia fet malament, perquè ho va fer perfecte», ha revelat.

 

A més, ha afegit, «si vas allà a fer un paper, com altres companys meus de la taula, la teva consciència pot estar tranquil·la. Però jo no anava a fer un paper, jo havia de ser honesta i no podia. Va ser una total decepció».

Tinet Rubira reacciona

Les dures paraules de Coco Comín han generat molta polèmica, ja que tot sembla indicar que 'Operación Triunfo' va ser un engany. Una cosa que Tinet Rubira, director de les gales, hanegat en xarxes socials: «Les coses no són com les explica».

 

A més, ha recordat que ningú havia eliminat a Pablo López, ja que aquest va arribar a la final i va quedar segon. També li ha retret a Comín amb certa ironia que participés en dues edicions diferents del programa si considerava que era un format fraudulent.

 

«De tota manera, a un concurs tan fraudulent jo no em presto a ser jurat dues temporades i després seguir treballant en la productora», ha sentenciat.

 

Davant els comentaris de diversos usuaris de Twitter, ha volgut recalcar el funcionament d''OT': «No es decideixen les nominacions fins després que cantin tots els concursants. El que sí que fa el jurat és repartir a qui nominaran un cop decidits».

 

A més d'aquest nou escàndol envers el programa musical, Coco Comín està d'actualitat perquè dirigeix 'Fama, el Musical', que s'estrenarà el pròxim 19 d'octubre al Teatre Apolo de Barcelona.