Ana Rosa Quintana al seu programa de Telecinco

Ana Rosa, de pedra: les paraules d'un expert al seu programa sobre la Covid-19

Juan González Armengol ha denunciat la mala gestió del nostre país enfront de la pandèmia

La situació epidemiològica de Madrid segueix acaparant l'atenció dels experts. 'El programa de Ana Rosa' ha comptat amb la presència de Juan González Armengol, el cap d'Urgències de l'hospital San Carlos, que ha analitzat el que està passant a la capital i al país en general. Armengol ha començat el seu discurs assenyalant el «problema greu» que viu Espanya i que té molt a veure amb la manera en què s'ha gestionat la pandèmia.

Sobre les «xifres reals» de contagiats que està exposant la Comunitat de Madrid, l'expert ha estat d'allò més clar: «S'hauria d'exagerar menys i donar més dades» ha respost de manera contundent. «Aquesta és la pandèmia de la manca de dades. L'actuació d'aquest país té un problema molt greu en les administracions i el bolcat de dades, i en una pandèmia amb un virus com la Covid-19 s'està notant i el nombre de morts és més alt» ha explicat Armengol tenint present els més de 32.000 espanyols que han mort a conseqüència de la Covid-19.

Per a Juan González la situació de la Comunitat de Madrid, que s'enfronta al confinament des del divendres 2 d'octubre, ofereix «coses tangibles» i està donant resultat. «Hi ha hagut un descens de pacients que han acudit a urgències. Hi ha un descens dels pacients que s'estan ingressant. Hi ha més altes que ingressos i l'UVI no ha seguit pujant».

L'expert s'ha mostrat molt crític amb la gestió política

L'expert posa en el punt de mira les dades ofertes per les comunitats, així com el bolcat de dades. Segons apunta Armengol, les administracions han de comptar amb un servei en línia «decent, amb dades de veritat i bolcats autèntics perquè els polítics prenguin les decisions de la millor manera possible».

«Hi ha d'haver acords tangibles entre els qui donen la cara, que són els polítics, perquè els ciutadans tinguem clar què fer i com fer-ho. Havíem arribat a un acord fins a la famosa roda de premsa creuada, moment en què van tornar a generar incertesa» ha opinat l'expert mostrant-se molt crític amb la gestió política que ha estat incapaç de frenar aquesta segona onada.

Però Juan González Armengol treu alguna cosa bona de la situació en què ens trobem i assenyala la predisposició dels dirigents per frenar els contagis. Una cosa que, si bé arriba tard, almenys ha arribat. «Diuen que ara faran reunions diàries i aquest és el camí» finalitzava.