Una exredactora de TV3 a 'Espejo Público': «TV3 manipula i menteix cada dia»

Regina Farré ha explicat en el programa de Susanna Griso les pressions que va sentir perquè no podia fer servir «país» per referir-se a Espanya
Imatge de Regina Farré a 'Espejo Público' | Antena 3

 

 

Continuen les acusacions de manipulació contra els periodistes de TV3. Si fa unes setmanes era el líder de Ciutadans Albert Rivera qui vivia un moment tens a ‘Els Matins’, ara és Regina Farré, una exredactora de la cadena, qui afirma que «a TV3 es manipula i menteix cada dia». Ho ha fet en una entrevista en el programa d’Antena 3 ‘Espejo Público’.

 

La periodista afirma que des que va néixer TV3 «és un instrument del nacionalisme per difondre les seves idees» com per exemple les referències a «els països catalans en el mapa del temps». Farré explicava que durant els anys que va treballar a la cadena, tots els governs van mantenir aquesta política informativa, fins i tot va ser en el tripartit quan va haver-hi «més penetració» del nacionalisme.

 

«Anava a treballar plorant»

L’extreballadora de la cadena pública catalana explicava com ella no va començar a treballar a TV3 com alguns dels seus companys «per identificació amb el nacionalisme». Relata com a la que encara considera «la meva tele», la corregien quan «parlava d’Espanya com a país». També creu que la meitat de la població catalana que és sent espanyola i catalana no es pot sentir identificada amb aquesta televisió. 

 

Farré va comentar que tot i no tenir l’edat per fer-ho, va acollir-se a un ERO «perquè no ho suportava més».  Les seves jornades laborals se li feien molt i «anava a treballar plorant». Ara, ja es troba «molt més recuperada» i per això diu que ha volgut denunciar aquesta situació.  

 

Imatge de Regina Farré en el seu cara a cara amb Enric Vila | Antena 3

 

«M’alegra que em faci aquesta pregunta senyor escriptor independentista»

Un dels tertulians que era en el plató d’Antena 3 en el moment de l’entrevista era l’escriptor Enric Vila. Aquest li va preguntar si havia treballat en altres mitjans per poder fer aquestes afirmacions i poder comparar. La sorprenent resposta de la periodista va ser: «Me n’alegro que em faci vostè aquesta pregunta senyor escriptor independentista que va ser xicot d’una senyora del PP».   

 

 

Aquesta frase va provocar un moment molt tens entre els dos on Farré va recordar que havia treballat a Antena 3 o TVE. Vila acaba defensant la necessitat que hi hagi una televisió independentista, ja que per ell TV3 «és massa espanyola».