La fascinant història de Pablo Motos: De netejar vidres a presentar un exitós programa de televisió

Ara, el presentador del 'Hormiguero' factura més de 28 milions d'euros a l'any

Pablo Motos durante su entrevista con Bertín Osborne.
Pablo Motos durant la seva aparició al programa de Bertín Osborne | Cedida

Una de les figures més polèmiques de la televisió actual és Pablo Motos. Sigui pels seus comentaris a 'El Hormiguero' o per les situacions incòmodes que viuen els seus invitats, la veritat és que el presentador està en boca de tothom. Recentment, Motos s'ha tornat a convertir en un dema de debat públic pel seu gran patrimoni, un aspecte que fins ara havia passat inadvertit.

I és que el presentador ha aconseguit facturar més de 28 milions d'euros amb la seva empresa '7 y acción S.L., en el darrer exercici fiscal. D'aquesta forma, el carismàtic Motos s'ha aconseguit posicionar per sobre d'altres noms coneguts de la televisió, com Ana Rosa o Susanna Griso. 

El que més crida l'atenció, però, és que el presentador del 'Hormiguero' té uns orígens força humils, a la localitat valenciana de Requena, un poble on va créixer en una família de pares treballadors. Al matí, el seu pare treballava de cuiner, i a la tarda acudia a la foneria, mentre els caps de setmana venia productes artesanals. En concret, l'home venia ganxet, i s'emportava Pablo perquè fes una mica de llàstima amb la seva cara.

Un nen molt rebel

Quan acompanyava el seu pare Motos era gairebé un angelet, i és que es portava bé en tot moment, a diferència de la resta de dies quan era un veritable gamberro. Per increïble que soni, va incendiar la seva casa dues vegades, i va tirar la televisió a terra perquè li comprin un nou en color. De fet, el soterrani de la seva casa era el lloc on passava més temps, ja que allà es quedava castigat. 

Amb el pas dels anys, Motos va anar augmentant les seves bretolades. Tal com el mateix presentador va explicar a 'En tu casa o en la mía', els seus amics i ell es dedicaven a robar diversos objectes, per després vendre'l's i aconseguir diners. Amb tot, també va aprendre a tocar la guitarra, gràcies a l'ajuda d'un gitano que tenia una perruqueria al seu poble. De fet, va aprendre tant que ell mateix es va animar a donar classes a altres. 

Los Morancos y Pablo Motos en 'El Hormiguero'.
Motos ha aconseguit un gran èxit amb el seu programa estrella, 'El Hormiguero' | Antena3

 

Li va canviar la vida amb la mort d'un amic

Tot això va canviar amb la mort d'un dels seus amics, Toni, durant una persecució policial. Pablo va quedar molt impactat per aquesta pèrdua, i es va adonar que no era el futur que volia. Va ser llavors quan va decidir refugiar-se en la música, i va començar a donar classes de guitarra a l'Escola Americana, al mateix temps que feia de DJ en una coneguda discoteca del seu poble. 

Llavors la seva vida va començar a canviar, i finalment va arribar a posar-se per primer cop davant dels micròfons d'una ràdio, per promocionar la discoteca on treballava. Van ser tan sols 60 segons, però li van canviar la vida de forma radical. I és que Motos va deixar-ho tot per dedicar-se a la seva nova passió: la ràdio. 

Com va aconseguir la seva primera feina a la ràdio

El famós presentador no coneixia ningú al món de la comunicació, i es va haver d'esforçar per fer-se un lloc. Després d'insistir molt, va aconseguir que li deixin una hora de ràdio a la setmana. Amb tot, va arribar a estudiar-se el diccionari perquè volia imitar els millors periodistes del seu moment. 

El seu programa va anar guanyant èxit, i amb tan sols 19 anys ja s'havia convertit en director de Radio Requena, encara que el seu pare va considerar que no era una feina seriosa i va buscar-li un lloc com a netejador de vidres. Al matí acudir amb vestit d'home a la ràdio, i a la tarda amb roba normal de feina. Un dia, però, li van oferir un lloc a la ràdio local d'Utiel, on a més guanyaria diners. 

Va ser llavors quan va veure la seva gran oportunitat, no s'ho va pensar més, i va acceptar. Es va adonar, poc després, que no era el que li interessava, i es va posar en contacte amb altres dues emissores. La primera, Onda Cero, li va oferir un lloc amb poc sou, però que ell va acceptar ràpidament. Allà es va passar moltes nits estudiant, tapant-se amb una manta per poder dormir poques hores abans de començar el programa on col·laborava. 

Pablo Motos y su mujer Laura Llopis.
Pablo Motos i la seva dona, Laura Llopis | GTRES

 

Finalment, la coneguda presentadora Julia Otero es va fixar en ell: «Vaig veure de seguida que era un noi peculiar, que a més feia una ràdio diferent, amb uns personatges inclassificables, però en tot cas també amb peculiaritats pròpies. No era la ràdio local de sempre», va explicar la periodista, que el va impulsar a seguir endavant. 

Després del seu pas pel programa, Pablo va passar per diferents feines, on va seguir sumant experiència. Enyorava, però, la ràdio, i la SER li va oferir un lloc, i és com va sorgir 'No som ningú', a partir del qual Cuatro li va fer una oferta. 

'El Hormiguero', el seu gran èxit

L'any 2006, va estrenar 'El Hormiguero' a Cuatro, i tot i que en un primer moment va tenir els seus dubtes, va acabar triomfant, amb un format molt novedós. Un programa que continua sumant èxits, i ja acumula un total de dotze temporades. Actualment, Motos és un dels presentadors que més cobra, amb quatre milions d'euros anuals. 

Part de la seva riquesa prové de les seves empreses, com '7 y acción S.L.', la productora que va crear amb Jorge Salvador. Entre els seus èxits, trobem 'Otra Movida', 'Tonterías las justas' o 'Amazonas clandestino'. L'any 2017, la seva empresa va facturar 26,2 milions d'euros, sumats als més de tres milions que va aconseguir amb una altra empresa seva, 'Japala S.L.'


Comentaris

envia el comentari